OVA NESREĆA TRESE HRVATSKU: Troje mladih poginulo posle "trkanja u ispijanju alkohola" (VIDEO)
Foto: screenshot Youtube

tuga

OVA NESREĆA TRESE HRVATSKU: Troje mladih poginulo posle "trkanja u ispijanju alkohola" (VIDEO)

Hrvatska -

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Osijeku u subotu rano ujutro na raskrsnici Trpimirove i Ulice cara Hadrijana oko 4.50 sati poginule su tri mlade osobe, a još jedna je sa teškim i po život opasnim povredama prevezena u KBC Osijek pa se lekari bore za njen život.

Prema prvim informacijama, automobil marke BMW sleteo je sa puta i zabio se u stablo. Zoran Kon, portparol PU osječko-baranjske, rekao je da je do nesreće došlo zbog sletanja automobila marke BMW sa puta usled neprilagođene brzine i lošim uslovima na kolovozu pa je na tom delu puta saobraćaj bio zatvoren od pet ujutro do pola deset.

"Na mestu nesreće smrtno su stradali hrvatski državljani, dve muške osobe od 20 i 24 godine, jedna ženska osoba od 25 godina, dok je 21-godišnja devojka teško povređena", izjavio je Kon.

Uviđaj je, uz asistenciju policijske ekipe PU osječko-baranjske, obavila opštinska državna advokatica Vesna Osmanović, a na mesto nesreće došli su i pripadnici osječke Javne vatrogasne stanice kako bi rezanjem vrata došli do devojke koja je sedela iza suvozača i davala znakove života. Motor je ispao iz automobila i odleteo nekoliko desetina metara dalje. Kako se neslužbeno saznaje s mesta događaja, u automobilu je bila ekipa koja se vraćala kući iz izlaska u noćnom klubu.

Dve devojke i dva mladića poslednje trenutke života podelili su na svojim Instagram profilima. Pre kobne nesreće četvoro mladih bilo je s društvom u osječkom noćnom klubu koji je poznat po turbofolk muzici.

Na objavljenim snimcima i fotografijama na Instagramu koje su nastale nekoliko sati pre nesreće, moglo se videti da se ispred njih na stolu nalaze velike količine i razne boce alkohola, a jedan snimak bio je popraćen natpisom "trkanje u ispijanju alkohola". Na snimcima, doduše, nije vidljivo da li je osoba koja je bila za volanom konzumirala alkohol.

Kako se saznaje, vozač je navodno automobilom upravljao bez dozvole pa je već evidentiran u policiji zbog izazivanja saobraćajnih nesreća. Portparol policije je u vezi tih tvrdnji uputio na državnog tužioca koja je rukovodila uviđajem. Međutim, potvđeno je da je u subotu ujutro obavljena obdukcija vozača BMW-a pa su uzeti uzorci krvi radi analize.

foto: screenshot Youtube

"Pogledao sam mesto nesreće i gotovo je neverovatno da se tolikom brzinom, iznad 100 km/h, ako je tačno što pišu mediji, neko ko nema položen ispit i ko je evidentiran zbog saobraćajnih prekršaja usudi da vozi centrom Osijeka".

To pokazuje da je vozač verovatno bio siguran da ga policija neće uhvatiti u jurnjavi. Jer u to doba mogla se očekivati veća prisutnost saobraćajne policije negde u gradu i mladi vozači, ako su popili i ako još voze bez vozačke, u strahu su od policije i nastojali bi da ne privuku pažnju policije svojom vožnjom - smatra saobraćajni veštak Goran Husinec.

Što se pak tiče samih uzroka nesreće, osim brzine, sasvim je sigurno da je njoj doprineo klizav kolovoz, jer je temperatura bila ispod nule, a da li je svemu kumovao i alkohol, utvrdiće se nakon toksikološkog veštačenja uzorka krvi stradalog vozača.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: Screenshot YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track