ANAMARIJA (25) JE JEDINA ŽENA VOZAČ AUTOBUSA U RIJECI: To joj je oduvek bila želja, a evo šta o njoj kažu putnici! VIDEO
Foto: Printscreen: Facebook video/HRT Vijesti

ispunila joj se želja

ANAMARIJA (25) JE JEDINA ŽENA VOZAČ AUTOBUSA U RIJECI: To joj je oduvek bila želja, a evo šta o njoj kažu putnici! VIDEO

Hrvatska -

Anamarija je završila Srednju medicinsku školu. Ali, želja joj je uvek bila da bude vozač. Ta želja joj se ispunila.

Ova 25-godišnjakinja je jedina žena vozač gradskog autobusa u Rijeci, navodi Hrvatska radio-televizija (HRT). Nije htela da se bavi onim za šta se školovala.

"Sve ima svoje prednosti i nedostatke, i ovaj i onaj posao. Kažem, ovo je bila velika želja, tako da, tu je sve puno jednostavnije i lakše", kazala je Anamarija.

Reakcije putnika su pozitivne.

"Zašto ne? Pa nisu muški ništa bolji od žena", smatra jedna Riječanka.

"Krasna je. Videla sam je i putovala s njom. Vrlo je ljubazna. Lepo ju je videti, ali više njih da je još, treba ih više", kaže druga putnica.

Pre 20 godina, Rijeka je imala žene koje su vozile autobus. Iz preduzeća Autotrolej su poručili da su vrata otvorena za sve, posebno za žene.

"Veselilo bi nas da se pojavi još koja i da malo razbijemo tu monotoniju i mit da je vožnja autobusa isključivo muški posao. Anamarija to na najbolji mogući način demantuje", rekla je portparolka Kristina Prijić.

Anamarija je imala podršku iskusnijeg kolege. Pomalo i sigurno - bio je njegov savet. On je 14 godina vozač autobusa.

"Valjda će ona probiti led, da nam dođe još devojaka, što je napolju normalno i da kod nas to postane normalno. Vidim po raznim gradovima da je to tako", istakao je vozač Siniša Gal.

Za razliku od većine profesionalnih vozača koji nastoje da svoj posao rade u inostranstvu, kod Anamarije to nije slučaj, navodi HRT.

Kurir.rs/Radio Sarajevo/HRT

Foto: Printscreen: Facebook video/HRT Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track