Najnovije vesti

FILIP ZAVADLAV BI MOGAO POTPUNO DA IZBEGNE ZATVOR: Evo šta u tom slučaju čeka trostrukog ubicu iz Splita! (VIDEO)
Foto: Facebook, Profimedia

istraga je u toku

FILIP ZAVADLAV BI MOGAO POTPUNO DA IZBEGNE ZATVOR: Evo šta u tom slučaju čeka trostrukog ubicu iz Splita! (VIDEO)

Hrvatska

Poznati hrvatski advokat Branko Šerić, koji je na poziv građana članova grupe podrške Filipu Zavadlavu, osumnjičenog za trostruko ubistvo u Splitu preuzeo njegovu odbranu, odlučio je da odustane od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što pre sprovelo psihijatrijsko i psihološko veštačenje njegovog branjenika.

Naime, ukoliko se pokaže da Filip Zavadlav nije uračunljiv, sud neće utvrđivati njegovu kaznenu odgovornost, nego će mu odrediti lečenje, a ono ne sme da traje duže od pet godina. U protivnom, preti mu višegodišnja zatvorska kazna. Ukratko - moguće je da Filip Zavadlav, koji je kalašnjikovom u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbegne zatvor, piše Index.hr.

List podseća da je svojevremeno vinkovački advokat Darko Zadro proglašen neuračunljivim, pa nije služio zatvorsku kaznu zbog ubistva počinjenog u septembru 2011. godine, nego je lečen u bolnici Vrapče.

foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

Podsetimo, Zavadlav je u subotu kalašnjikovom ubio trojicu muškaraca u samom centru Splita.

Dva muškarca su umrla na licu mesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici. Na motoru je, prema informacijama koje su se dosad pojavile, ubio pogrešnu osobu jer su osoba koju je navodno želeo da ubije i drugi muškarac su zamenili motore.

Policija je dva sata i 45 minuta nakon ubistva uhapsila Zavadlava i protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog trostrukog ubistva i određen mu je pritvor.

Imao teško detinjstvo

U medijima su se pojavile brojne informacije o Filipovom teškom odrastanju i problemima u njegovoj porodici. Pisalo se o presudi protiv majke koja je zlostavljanja dece, braći narkomanima, problemima s ocem, a s brojnim teškoćama u toj splitskoj porodici godinama su upoznati i u Centru za socijalni rad.

Prema raspoloživim informacijama, od tri brata jedino Filip nije bio zavisnik od droge. S druge strane, ubijena trojica, kako se saznaje, bili su dileri s kojima je probleme imao prvo jedan od Filipove braće, a potom i on jer je pokušao da ga zaštititi.

Građani Filipu pružaju podršku

Članovi grupa koje se na društvenim mrežama okupljaju podstaknuti željom za pružanjem pomoći mladom ubici spominju ga kao žrtvu i žele, kako navode, da mu daju drugu priliku. Ukazuju na činjenicu da se nije drogirao, te da se odvojio od porodice i otišao da živi kao podstanar, kao i da je našao posao.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Facebook, Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...