Najnovije vesti

KARDIOHIRUG IZ SPLITA POD ISTRAGOM: Žalio se na malu platu, žurio je na kartanje! UMRLA SU 4 PACIJENTA
Foto: Profimedia

SKANDAL U BOLNICI

KARDIOHIRUG IZ SPLITA POD ISTRAGOM: Žalio se na malu platu, žurio je na kartanje! UMRLA SU 4 PACIJENTA

Hrvatska

U bolnici u Splitu izbio je novi skandal nakon što se saznalo da je rukovodstvo pokrenulo unutrašnju kontrolu zbog pisma o jednom kardiohirugu, u kom je optužen za nestručnost i nesavesno lečenje.

U nizu spornih slučajeva koji se lekaru stavljaju na teret, četiri su završila smrtnim ishodom, javlja Dnevnik Nove TV.

U pismu se dovodi u pitanje ukupno 25 operacija. Kako navodi Dnevnik Nove TV, tamo stoji da je ugrađivan manji broj stentova nego što je bilo potrebno, bili su ugrađivani na pogrešne arterije, a to je samo deo.

Teške optužbe na račun kardiohirurga

Neki od slučajeva koji se navode su: pogrešna rekonstrukcija aorte što je završilo smrtnim ishodom, preveliki veštački aortalni zalizak što je zatvorilo koronarne arterije i izazvalo infarkt, moždani udar i smrt pacijenta.

foto: Profimedia

Navodi se i slučaj pacijenta koji je preminuo na operacionom stolu, a kojem je prozvani kardiohirurg svejedno postavio aortalni graft uz komentar da će "pacijent tako bolje izgledati na Patologiji".

U pismu stoji i da je lekar govorio da mu je "premala plata da bi obavio sve što je potrebno, ali i da neke postupke nije radio jer mu se nije dalo te da neće stići sve da obavi jer ga čeka društvo za kartanje".

Rukovodstvo je potvrdilo da je primilo pismo i da sprovode vanrednu unutrašnju kontrolu.

foto: Profimedia

Oglasio se i hirurg

Prozvani kardiohirurg kaže da je "sve nedokazivo" i da osnovano sumnja "da iza ovoga stoji optuženik - drugi lekar istog odeljenja koji se sumnjiči za primanje mita".

"Osnovano sumnjam da je ova paušalna, na podacima neutemeljena anonimna prijava, deo šire strategije obrane optuženika, za slična dela povezana i dodatno s korupcijom. Navedeno je naravno nedokazivo, kao što je i anonimna prijava bez odgovornosti za svog autora - odgovorio je prozvani kardiohirurg Dnevniku Nove TV optužujući da iza svega stoji drugi lekar istog odeljenja koji se sumnjiči za primanje mita.

Svi navodi iz anonimnog pisma će se proveriti, uveravaju iz splitske bolnice.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...