DRAMA U ĐURĐEVCU: Majka im umrla, a oni prećutali da ima još dece! Sumnjiče ih da su hteli celo nasledstvo za sebe!
Foto: Profimedia

novo suđenje

DRAMA U ĐURĐEVCU: Majka im umrla, a oni prećutali da ima još dece! Sumnjiče ih da su hteli celo nasledstvo za sebe!

Hrvatska -

U Đurđevcu je troje dece preminule majke pokušalo na prevaru da dođe čitavog njenog nasledstva, i to tako što su prećutali da ima još dvoje dece, javlja ePodravina.

Zbog tog nedela osumnjičeni su prvo bili oslobođeni na varaždinskom Županijskom sudu, no sada je slučaj vraćen na početak jer je sud prihvatio žalbu Opštinskoga državnog tužilaštva u Koprivnici, čime se ukida prvostepena presuda koprivničkoga Opšteg suda.

Prema prvoj presudi, dve su okrivljene žene od 55 i 47 godina, državljanke Republike Austrije, i 49-godišnji okrivljeni hrvatski državljanin oslobođeni optužbe, ali čini se da njihova priča neće imati srećan kraj.

Njih troje se terete da su na ostavinskoj raspravi kod javnog beležnika u Đurđevcu namerno prećutali da pokojnica ima još dvoje dece kako bi ih isključili iz podele nasledstva.

Slučaj je vraćen na početak jer je sud pogrešno utvrdio činjenice i doneo neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe, navodi se u Županijskom državnom tužilaštvu.

Prema odluci bivšeg suda, koprivnički Opštinski sud dužan je da ponovo sprovede glavnu raspravu na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke i ponoviti pre izvedene dokaze i pravilno ih oceniti. Nakon toga trebala bi da se donese nova odluka suda.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track