Najnovije vesti

MILANOVIĆ NAJPOPULARNIJI POLITIČAR U HRVATSKOJ: Plenković popravio rejting, Bandić gubi podršku!
Foto: AP

ISTRAŽIVANJE

MILANOVIĆ NAJPOPULARNIJI POLITIČAR U HRVATSKOJ: Plenković popravio rejting, Bandić gubi podršku!

Hrvatska

Izabrani predsednik Hrvatske Zoran Milanović na početku ove godine zauzeo je i mesto najpopularnijeg političara, pokazuje istraživanje koje je sprovela agencija IPSOP i po kome o njemu pozitivan utisak ima 51 odsto ispitanika, a negativan 41 procenat.

Milanovića pozitivnim smatra 87 procenata SDP-ovih birača, ali i 27 posto birača HDZ-a, prenosi hrvatski Index.

Pre pet godina i pobede sličan rejting kod birača imala je i Kolinda Grabar-Kitarovic o kojoj je te 2015. pozitivan utisak imalo 52 odsto ispitanika. Ali je zato 2010., kada je pobedio, Ivo Josipović imao podršku od čak 72 odsto.

Kolinda Grabar-Kitarović funkciju napušta s podrškom od 45 posto građana, dok 48 odsto ispitanika o njoj ima negativno mišljenje.

Andrej Plenković popravio je rejting i sada o njemu pozitivan utisak ima 41 posto ispitanika, a negativan njih 52 posto.

O Boži Petrovu 39 odsto građana misli pozitivno, a njih 46 posto negativno, a Davoru Bernardiću pozitivan utisak ima 33 posto, a negativan njih 52 posto.

Milan Bandić pak gubi podršku i sada o njemu pozitivno mišljenje ima 24 posto građana, a negativno 69 procenata.

Prema istrazivanju, 2020. godina donosi oporavak optimizma i sada 28 posto gradana misli da zemlja ide u dobrom smeru, što je jedan od najboljih rezultata poslednjih godina. Ali i dalje 63 posto građana misli da ide u lošem smeru.

Vladinu politiku sada podržava 31 posto gradana, što je jedan od boljih rezultata poslednjih godina, ali i dalje 60 posto građana ne podržava poteze Banskih dvora.

Redovno ispitivanje javnopg mnjenja urađeno je na uzorku od 985 gradana od 1. do 20. januara, a objavila ga je Nova TV.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...