Najnovije vesti

U DUBROVNIKU STRAH OD KORONAVIRUSA: Muškarac (30) sa sumnjivim simptomima u bolnici, nije bio u Kini!
Foto: EPA / Alesandro di Meo

oprez

U DUBROVNIKU STRAH OD KORONAVIRUSA: Muškarac (30) sa sumnjivim simptomima u bolnici, nije bio u Kini!

Hrvatska

U Dubrovniku je u bolnici zadržan Hrvatski državljanin zbog sumnje na koronavirus, a kod koga su se javili blagi simptomi. 

"Hrvatski državljanin starosti 30 godina je sinoć hospitalizovan zbog sumnje na koronavirus. Sam pacijent je dobrog opšteg stanja. Putovao je na Daleki istok, ali nije bio u samoj Kini. Poduzete su sve predviđene mere predostrožnosti, nalazi su poslati u Zagreb, a rezultate očekujemo sutra", rekao je za Index.hr upravnik Opšte bolnice Dubrovnik dr Marijo Bekić.

"Sprovedene su potrebne mere prema pacijentu i osoblju. Imamo poseban ulaz, izolaciju, poseban pribor. Imamo izuzetno dobro iskustvo iz dossadašnjih slučajeva boginja i gripa, a pprezniji smo od traženog standarda", poručio je upravnik Bekić dodatno za Hinu.

Načelnik službe za epidemiologiju Bernard Kaić je istakao da je nemoguće da se virus ne pojavi u Hrvatskoj ako se epidemija nastavi.

"Ako se ovako nastavi iduća dva meseca, nemoguće je da neko od zaraženih ne dođe u Hrvatsku", zaključio je Kaić i dodao da ipak ne treba paničiti.

Kurir.rs / Index.hr,    Foto: EPA / Alesandro di Meo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...