PALA ALAVA NAČELNICA IZ HDZ: Anita uzela subvenciju za stan, a vidite gde živi (VIDEO)
Foto: Facebook / Anita Nosić

bruka

PALA ALAVA NAČELNICA IZ HDZ: Anita uzela subvenciju za stan, a vidite gde živi (VIDEO)

Hrvatska -

Anita Nošić, načelnica lovrečke opštine a članica HDZ, kupila je stan u Zagrebu s podsticajima iako ima svoj stan.

Međutim, kako ovo nije funkcija takvih zajmova, APN je poslao službeno saopštenje u kojem je naveo da će odmah pokrenuti postupak naplate kredita u celosti, a takođe i vratiti isplaćene subvencije, piše 24sata.

"APN će obavestiti banku da se radi o kršenju Zakona o subvencijama za stambeno zbrinjavanje mladih, u kojem se jasno kaže da je dužan da prijavi na adresu u roku od trideset dana. Prema zakonu, banka je dužna da kredit isplati u celosti, a zatim u roku od 30 dana vrati celokupan iznos subvencije APN-u, odnosno državnom budžetu", kažu u Ministarstvu.

Nošić je podigla povlašteni kredit za stan od 57,4 kvadratna metra u iznosu od 80.000 evra, ali on u tom stanu uopšte ne živi, već živi s ocem u svojoj vili s bazenom u Lovrecu.

Kredit za stan podignut je pre dve godine, a poreznici su dosad platili oko 46.000 kuna. Ostatak glavnice od 72.000 evra biće odmah prikupljen nakon ovog otkrića, a ako ona ne plati, HPB koji je odobrio kredit oduzeće joj stan.

Anita Nosić došla je na čelo Lovreca dok se bivši gradonačelnik Ante Babić preselio u (tadašnje) ministarstvo socijalne politike i omladine, pa je ona - kao bivša zamenica - nasledila to mesto. Ali, kasniji izbori pokazali su se pukom formalnošću, jer u Lovreču nema opozicije.

'Već sam se upisao na mlade iz HDZ-a u srednjoj školi. Većina dece u mom razredu uradila je isto. Ovde smo nekako fokusirani na HDZ ", rekla je Nosić i objasnio da Lovrec diše.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track