STIGAO TOKSIKOLOŠKI NALAZ TROSTRUKOG UBICE IZ SPLITA: Evo šta je sve Filip Zavadlav imao u krvi!
Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

tuga

STIGAO TOKSIKOLOŠKI NALAZ TROSTRUKOG UBICE IZ SPLITA: Evo šta je sve Filip Zavadlav imao u krvi!

Hrvatska -

Završeno je toksikološko veštačenje Filipa Zavadlava (25), osumnjičenog za masakr u splitskom Varošu 11. januara kada su ubijena trojica muškaraca.

Kako se nezvanično saznaje, u krvi mladića pronađene su različite supstance, redom brojni medikamenti (za najveći deo koji je Zavadlav imao medicinsko opravdanje), ali i tragovi metadona, sintetičke droge koja uglavnom služi za smanjenje bolova u u zamenskoj terapiji heroinskih zavisnika. Prema našim izvorima, osumnjičeni za trostruko ubojstvo nije bio alkoholiziran tog popodneva...

Ovakav toksikološki nalaz još uvek nije stigao do splitskog Županijskog državnog tužilaštva koje vodi istragu celog slučaja, ali ni do Branka Šerića, splitskog advokata sa zagrebačkom adresom koji brani Zavadlava. Ali, Šerića ne čudi nalaz niti što ga još nije dobio...

Splitsko tužilaštvo je protiv Zavadlava je pokrenulo istragu zbog osnovane sumnje da je 11. januara ove godine “prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, pretili i fizički napadali njegovog brata i njega lično”, protivzakonito nabavio automatsku pušku s većom količinom municije.

Potom je u 15,35 sati došao na mesto Velog Varoša u Splitu i, kad su se u kretanju na motociklu pojavili Marin Boban (25) i Jurica Torlak (38), Zavadlav je prema njima ispalio više rafalnih i pojedinačnih hitaca. Boban je preminuo na mestu, dok je Torlak uspio da pobegnbe do Senjske ulice i dvorišta porodične kuće gde su ga nešto kasnije pronašli radnici Hitne pomoći.

Nastavio je kretanje Varošem da bi minutu kasnije pucao u Marina Ožića Paića (25) zvanog Pajser koji je stajao na skuteru u susednoj uličici. Ubio ga je s dva metka u leđa, a jedan hitac je pogodio automobil s dvoje mladih koji su se slučajno zatekli u blizini... Ukupno je ispalio 36 metaka, a “Kalašnjikov” je odbacio putem.

Kurir.rs/24 sata.hr Foto: Profimedia/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track