BRANKO JE UHAPŠEN ZBOG UBISTVA DEVOJČICE U HRVATSKOJ: Pio je celu noć pre zločina, ostavljao čudne objave na Fejsbuku
Foto: Printscreen Facebook/Branko Rafajac

jezivo

BRANKO JE UHAPŠEN ZBOG UBISTVA DEVOJČICE U HRVATSKOJ: Pio je celu noć pre zločina, ostavljao čudne objave na Fejsbuku

Hrvatska -

Branko Rafajac (41) uhapšen je zbog ubistva 16-godišnjakinje koju je izbo nožem nakon što je upao u kuću u kojoj su bile ona i njena majka. Osumnjičeni je pre nešto manje od 10 godina iz Osijeka došao u Mali Lošinj, gde se dogodio zločin, prenosi Index.hr.

On je, sumnjaju istražitelji, s nožem u rukama upao u kuću u kojoj su bile majka i 16-godišnja ćerka. Prvo je naleteo na majku L. Z. na koju je nasrnuo nožem. Navodno je to učinio u potpuno rastrojenom stanju. Potom je ubio tinejdžerku koja je pokušala da odbrani majku.

"Mi tog čoveka uopšte ne poznajemo, ne znamo ko je on". rekao je D.T, otac 16-godišnjakinje i suprug L.T.

Rafajac se bavio podvodnim ribolovom, a po gradu su ga ljudi koji su ga iz viđenja znali izbegavali pravdajući to činjenicom da je bio neugodan. Mnogo vremena je provodio na Fejsbuku.

U gradu je govorio da raskrinkava kriminalnu hobotnicu u Lošinju, a slične stvari je pisao na Fejsbuku.

foto: Profimedia

Čudne objave na toj mreži

Kako navodi Index.hr, često je na Fejsbuku Rafajac pisao u množini, kao da je deo neke grupe. Pisao je o "stranim upadima na našu teritoriju", o obukama, racijama, istragama, akcijama i sličnom.

"Pre tri godine zvanično smo je poslali na teren i pala je u njihove morbidne i sulude ruke. Sorry bejbe, bio je to rizik posla, ali ništa se ne brini, biti će to čas posla. Nema predaje", jedna je od objava kakve bi tipično stavljao na profil, nekad i desetak dnevno.

Takođe, jednom prilikom je napisao i kako mu je bivša uzela psa i nju je navodno tužio.

Pre pet dana je objavio fotografiju koju je Fejsbuk sakrio, a na kojoj sugeriše kako ispravno podignuti mrtvo telo.

foto: Profimedia

Pio celu noć pre ubistva

Branko Rafajac živeo je u susedstvu, u prizemlju kuće koja se nalazi iza kuće u kojoj je živela njegova nesrećna žrtva.

Navodno je sinoć pio celu noć, a onda se u ranim jutarnjim satima vratio. Jutarnji prenosi izjavu Ive Pribanića koji je kazao da mu je u 5 sati ujutro Rafajac provalio u stan, tačno iznad njegovog.

Čini se da nije bio sam jer su susedi čuli dernjavu, brojenje: "1,2,3 - sad!", a onda udarac, i tako nekoliko puta, sve dok nisu probijena komšijina vrata.

Inače, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar potvrdio je danas, ne navodeći ime, da je Branko Rafajac priveden u prostor policije, a da se za drugom osobom, koju se povezuje s ovim događajem, traga.

Prizemni stan su pre nekoliko godina unajmili Branko Rafajac i njegova partnerka, ali ga je ona zbog zlostavljanja napustila pre dva meseca. Susedi kažu da je pritom odvela psa kojeg je tukao i mučio.

Motiv Rafajčevog zločina još nije zvanično poznat, ali prema informacijama koje su došle do medija, osumnjičeni ubica je 2018. bio na psihijatrijskom lečenju.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen Facebook/Branko Rafajac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track