ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO TINEJDŽERKE U MALOM LOŠINJU: Sat vremena iznosio odbranu, tvrdi da nije kriv!
Foto: Facebook/Branko Rafajac

JEZIVI ZLOČIN

ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO TINEJDŽERKE U MALOM LOŠINJU: Sat vremena iznosio odbranu, tvrdi da nije kriv!

Hrvatska -

Branko Rafajac, 41-godišnjak osumnjičen za ubistvo srednjoškolke u Malom Lošinju, ispitan je juče u Državnom tužilaštvu u Rijeci.

Nije se branio ćutanjem, nego je aktivno sat vremena iznosio obranu tvrdeći da nije kriv. Njegov advokat Goran Crnković izjavio je novinarima da je osumnjičeni Rafajac u Županijskom državnom tužilaštvu iznosio obranu, uprkos advokatskom savetu da se brani ćutanjem. Određen mu je jednomesečni pritvor.

Istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja kričnog dela, opasnosti od uticaja na svedoke te zbog neometanog odvijanja postupka jer se radi o krivičnom delu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja dela naročito teške.

Osječanin, koji na Lošinju živi već sedam godina, prijavljivan je zbog porodičnog nasilja, posedovanja droge i remećenja javnog reda i mira. Kako doznaje RTL, na sud je pozvan i dan pre ubistva, a bio je evidentiran i u Centru za socijalni rad. Pretprošle godine bio je hospitalizovan u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu. No iz policije nisu hteli da komentarišu njegovo psihičko stanje.

Direktorka Centra za socijalni rad Cres-Lošinj Branka Sepčić otkrila je za Dnevnik Nove TV da je Centar za osumnjičenog prvi put saznao 20. januara ove godine kada je u Centar po pomoć došla njegova bivša partnerica. Kaže da su više puta kontaktirali psihijatrijsku bolnicu tražeći otpusna pisma i prognozu njegova stanja, no do danas od njih nisu dobili nikakve podatke.

Podsetimo, devojka je ubijena u petak ujutro oko 6:20 u svom domu u Ulici lošinjskih brodograditelja u centru Malog Lošinja, gde je živela s majkom i ocem koji je tog jutra već bio otišao na posao.

Dok su se spremale da izađu, još u polumraku, u rastrojenom stanju u kuću im je upao 41-godišnji Branko Rafajac i nožem nasrnuo na majku. Ćerka je pokušala da odbrani majku i tada ju je napadač probo nožem.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Facebook/Branko Rafajac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track