MALOLETNICI (16) DAO DROGU I PUSTIO JE DA UMRE, A POSLE JE UMOTAO U TEPIH: Stravični detalji horora u Zagrebu (VIDEO)
Foto: Facebook/24sata.hr

oboje bili problematični

MALOLETNICI (16) DAO DROGU I PUSTIO JE DA UMRE, A POSLE JE UMOTAO U TEPIH: Stravični detalji horora u Zagrebu (VIDEO)

Hrvatska -

"Teško je. Ogorčeni smo. Njeni roditelji su u petak išli u policiju da traže pomoć, u subotu su je našli mrtvu", rekla nam je baka tinejdžerke (16) koju su pronašli mrtvu, zamotanu u tepih, u zagrebačkom Sopotu.

Zbog sumnje da je maloletnica preminula u stanu nakon konzumiranja droge, policija je pokrenula istragu nad Radojem R. (30), državljaninom BiH.

Policija je utvrdila da je muškarac nije ubio, već je njegov nemar doveo do njene smrti. Problematična je njegova odluka da mrtvu devojku umota u tepih i baci telo umesto da pozove Hitnu pomoć. I dalje se istražuje je li mu iko pomagao u tom okrutnom činu.

"Ušlogirao sam se i izašao iz stana, a kad sam se vratio, našao sam devojku, ali mrtvu, potpuno hladnu", izjavio je muškarac tokom ispitivanja.

Ubijena devojka često je bežala od kuće, ali i iz vaspitnih ustanova. Njen poslednji nestanak prijavljen je pre nepunih mesec dana.

Baka maloletnice kaže da još ne znaju tačan uzrok smrti. Čekaju rezultate obdukcije.

"Vratila se kući i bila je ovde celo leto. Htela je da završi srednju školu, sredi se. Činilo se da je sve dobro, do pred kraj januara ove godine. Tad je ponovo pobegla, a roditelji su nestanak prijavili policiji", rekla je baka.

Pitanje na koje svi traže odgovor je kako se uopšte našla u društvu R. R. (30) i ko ju je navukao na drogu. Haos u stanu u kojem je preminula, počeo je navodno pre dva meseca. Naime, krajem decembra preminuo je vlasnik stana u prizemlju s kojim je 30-godišnjak živeo. I s tim muškarcem je, svedoče komšije, bilo puno problema.

"Komšija je zbog svog divljanja često znao da završi na psihijatriji. Bio je donekle mir dok se lečio. Znao je da baca stvari kroz prozor", kažu.

Inače, zbog nepružanja pomoći u Hrvatskoj je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja