NOVI DETALJI UŽASA U ZAGREBU: U stan su stalno dolazile mlađe devojke, za smrt maloletnice i do 15 godina zatvora!
Foto: Printscreen Facebook video/24sata.hr

telo nađeno u podrumu

NOVI DETALJI UŽASA U ZAGREBU: U stan su stalno dolazile mlađe devojke, za smrt maloletnice i do 15 godina zatvora!

Hrvatska -

Jutros je kod sudije priveden Radoje R. (30), kojeg policija dovodi u vezu sa smrću 16-godišnje devojke koja je mrtva pronađena umotana u tepih u zagrebačkom naselju Sopot. Bila je bačena u podrumski deo zgrade u Zemljakovoj ulici koja se nalazi nekoliko stotina metara od stana u Šenovoj u kojem je živeo Radoje R., inače državljanin BiH s prijavljenim boravkom u RH.

Prema za sada dostupnim informacijama, on se u taj stan u Šenovoj ulici doselio još 2018. godine, a tamo je stanovao s poznanikom koji je prošle godine preminuo. Stan je prvobitno pripadao majci njegova poznanika koja je takođe preminula pre nešto više od godinu dana, a nakon što su se unutar nekoliko meseci dogodile dve smrti, on je tamo ostao da živi sam bez da je, prema pričama komšija, ikome plaćao stanarinu.

U njegov stan su, posebno od prošlog leta otkako je u njemu živeo sam, često znale da navraćaju mlađe devojke koje su tamo uglavnom ostajale dan ili dva, a neke od njih dolazile su i iz učeničkog doma koji se nalazi doslovce preko puta zgrade u kojoj je Radoje R. živeo.

Susedi na glasnu muziku ili povike koji su znali dopirati iz tog stana uglavnom nisu reagovali, baš kao što niko nije reagirao ni kada se u subotu oko pet sati čuo ženski vrisak, a potom i glasovi najmanje dvojice muškaraca.

Telo devojke pronađeno je oko dva sata kasnije, umotano u tepih. Radoje R. na ispitivanju u policiji tvrdio je kako je konzumirao drogu i od toga se onesvestio, a kad je došao k sebi, devojka je navodno već bila mrtva.

Zvanični uzrok smrti još nije poznat jer na telu nisu vidljivi tragovi nasilne smrti pa se čekaju rezultati toksikološkog nalaza koji bi mogli pokazati da li je uzrok smrti predoziranje. Kako je u ponedeljak popodne izvestila zagrebačka policija, privedenog Radoja R. prijavili su za krivično delo "omogućavanja korišćenja droga".

Prema zakonu, onaj ko drugome stavi na raspolaganje prostor za korišćenje droga ili mu na drugi način omogući njihovo trošenje može biti kažnjen sa najmanje šest meseci, a maksimalno pet godina zatvora, a ako to dovede do nečije smrti, onda kazna iznosi najmanje tri, a najviše 15 godina zatvora.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Pritnscreen Facebook video

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track