KOLINDA NIJE VIŠE PREDSEDNICA, ALI DOBIJA KANCELARIJU: Država joj plaća službena kola, vozača, osoblje a imaće i platu
Foto: Profimedia

PRIVILEGIJE BIVŠE PREDSEDNICE

KOLINDA NIJE VIŠE PREDSEDNICA, ALI DOBIJA KANCELARIJU: Država joj plaća službena kola, vozača, osoblje a imaće i platu

Hrvatska -

Vlada Hrvatske je uredbom donetom na današnjoj sednici uredila osnivanje Ureda predsednika Republike Hrvatske po prestanku obavljanja dužnosti, koji će bivša predsednica Kolinda Grabar-Kitarović najverovatnije imati u sklopu rezidencijalnog objekta u Visokoj ulici u Zagrebu.

Bivšoj predsednici je Ured dodeljen na njen zahtev, a obavljaće stručne, analitičke, administrativne i tehničke poslove za potrebe bivše predsednice, prenosi Index.hr.

Grabar-Kitarović, osim Ureda, prema Zakonu o posebnim pravima predsednika Republike Hrvatske po prestanku funkcije ima pravo i na vozilo, vozača i dva državna službenika, a novac za plate i ostale troškove obezbeđen je u budžetu.

"Kako bi se navedeno pravo predsednika Republike Hrvatske po prestanku obavljanja dužnosti moglo u celini ostvariti, Uredbom se uređuje osnivanje Ureda predsednika Republike Hrvatske po prestanku obavljanja dužnosti i druga pitanja od važnosti za rad Ureda", rekao je ministar državne uprave Ivan Malenica.

Ministar državne imovine Mario Banožić novinarima je uoči sednice Vlade rekao da će Ured bivše predsednice najverovatnije biti u sklopu rezidencijalnog objekta u Visokoj ulici.

"Verovatno će jedan deo Visoke biti, nekakvih stotinjak kvadrata koje će fizički biti moguće odvojiti", rekao je.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track