Najnovije vesti

HRVAT SA JAPANSKOG KRUZERA SE VRATIO KUĆI: Biće u karantinu 14 dana zbog rizika od koronavirusa
Foto: AP/Eugene Hoshiko

nema simptome virusa

HRVAT SA JAPANSKOG KRUZERA SE VRATIO KUĆI: Biće u karantinu 14 dana zbog rizika od koronavirusa

Hrvatska

U Zagreb je jutros stigao Hrvat sa kruzera "Dajmond princes" i iz preventivnih razloga smešten je u karantin u kojem će provesti 14 dana.

Prema izjavama lekara koji brinu o njegovom zdravstvenom stanju on nema simptome zaraze i oseća se dobro.

Narednih 14 dana provešće u karantinu u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", koji je osnovan jučerašnjom odlukom ministra zdravlja Vilija Beroša.

U saopštenju je objašnjeno da će on biti u karantinu bez obzira na vreme provedeno u izolaciji na kruzeru, kako bi se otklonio bilo kakav rizik, s obzirom na to da dolazi s broda na kojem je epidemiološka situacija visokorizična.

Kako se ističe, on je u stalnom je telefonskom kontaktu s članovima porodice, a u poruci javnosti i medijima ističe da se oseća dobro.

Hrvatski državljanin je iz Japana je doputovao posebnim avionom koji je za svoje državljane i građane drugih zemalja Evropske unije poslala Italija.

Posle sletanja noćas u Berlinu, posebnim avionom, zajedno s državljanima Slovenije, stigao je u Maribor, odakle je posebnim sanitetskim prevozom i uz pratnju medicinskog tima prevezen u Zagreb.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...