AMBASADORKA HRVATSKE U EU U SAMOIZOLACIJI: Bila u kontaktu sa zaraženim diplomatom!
Foto: Profimedia, Youtube prtscr / SALTO

brisel

AMBASADORKA HRVATSKE U EU U SAMOIZOLACIJI: Bila u kontaktu sa zaraženim diplomatom!

Hrvatska -

Stalna predstavnica Republike Hrvatske u Evropskoj uniji Irena Andraši bila je u kontaktu s osobom iz Veća EU koja je zaražena koronavirusom pa je zbog toga počela da prati predviđen protokol i iz opreza je u samoizolaciji, saznaje HINA od hrvatskog predsedavanja Većem EU.

Prema zdravstvenom protokolu, naime, svi koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom treba da budu u izolaciji.

Andraši se samoizolovala pre nedelju dana s obzirom na to da je bila u kontaktu sa osobom iz Saveta Evrope, koja je zaražena koronavirusom.

"Ovo je odgovorna mera opreza zbog kontakta sa stranim diplomatom za kojeg se doznalo da je zaražen", navodi se u saopštenju.

foto: EPA / Rob Engelaar

Do sada su u institucijama EU potvrđena dva slučaja zaraze koronavirusom, jedan u Evropskoj bezbednosnoj agenciji i jedan u Veću EU.

U Briselu je upravo u toku drugi vanredni sastanak ministara zdravlja zemalja članica EU koji je hrvatski ministar Vili Beroš sazvao zbog širenja epidemije koronavirusa.

"Cilj je da na ovom sastanku razmenimo mišljenja o načinu širenja ove bolesti i razlozima tolikog broja obolelih na području EU", izjavio je ministar Beroš pre početka sastanka.

Sve vesti o koronavirusu u svetu i regionu možete pratiti OVDE.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia, Youtube prtscr / SALTO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track