DOBRE VESTI IZ HRVATSKE: Putnici sa trajekta koji je došao iz Italije za sada nemaju simptome koronavirusa!
Foto: Profimedia

split

DOBRE VESTI IZ HRVATSKE: Putnici sa trajekta koji je došao iz Italije za sada nemaju simptome koronavirusa!

Hrvatska -

Nijedan od 93 putnika sa trajekta Marko Polo, koji je jutros iz Ankone stigao u Spit, za sada nema vidljive simptome koronavirusa, rečeno je danas na konferenciji splitsko-dalmatinskog Štaba Civilne zaštite.

Na brodu je bilo 57 Hrvata, devet Italijana, šest državljana BiH i tri Crnogorca, kao i putnici iz ostalih delova sveta.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban rekao je da je još juče bilo poznato ko su putnici na trajektu Marko Polo i poručio da nema mesta panici i da je apsolutno sve pod kontrolom.

Načelnik županijskog štaba civilne zaštite Luka Brčić rekao je da se radi u koordinaciji sa sanitarnim inspektorima koji pristupaju pojedinačno svakom slučaju.

Rešenje za hrvatske državljane je samoizolacija, a za osobe koje nisu iz Hrvatske već su došle sa žarišnog i najugroženijeg italijanskog područja mogućnosti su ili povratak u luku odakle su isplovili ili karantinski smeštaj.

"U karantinu imamo sve uslove za prihvat i takvih ljudi", rekao je Brčić.

Na pitanje na koji način putnici s broda odlaze u samoizolaciju, lekarka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Diana Nonković je rekla da rade po uputstvima nacionalnog Štaba u kojima je propisan svaki korak postupanja za celu zemlju.

"Ne može se dogoditi da neko svojim privatnim automobilom ili javnim saobraćajem sa ovoga broda ode kući u samoizolaciju ili u karantin", istakla je Nonković.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track