SPLITSKA MAFIJA SE UGLEDALA NA ZEMUNCE: Izdajnika prvo pokušali da podmite, posle ga kidnapovali i onda je počeo HOROR!
Foto: Profimedia

brutalno

SPLITSKA MAFIJA SE UGLEDALA NA ZEMUNCE: Izdajnika prvo pokušali da podmite, posle ga kidnapovali i onda je počeo HOROR!

Hrvatska -

Hrvatski Uskok je u petak optužio Željka Rajića (35), Ante Vučkića (30) i Petra Vuknića (39), koji su 13. novembra pretukli Roberta Zuvela (22) kako bi ga sprečili da na sudu bude saslušan i obelodani zločine koje su počinili kao deo zločinačkog udruženja kome pripadaju.

Uskok, koji je objavio samo inicijale optuženih, precizirao je da je Rajić saznao da je Žuvela trebao da bude ispitan pred Opštinskim prekršajnim sudom u Splitu zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.

Kako bi ga sprečili da na sudu iznosi informacije o njima i zločinima koje su počinili u okviru udruženja kom u on pripada, Vučko i Vuknić su 13. novembra na jednom mestu ispred restorana nasilno sreli Zuvela, ugurali ga u automobil i odvezali se na nepoznatu lokaciju.

Vučko i Vuknić su ga, u pokušaju da ga upozore na pripadnost, udarili Zuvela šakama i nogama u glavu, polomivši levu jagodicu, koštani deo leve očne šupljine i sinus leve gornje vilice.

Nakon što je policija pokrenula kriminalističku istragu, Rajić i Vucko su navodno platili Zuveli za ugostiteljske i druge usluge kako ih ne bi otkucao.

Oni su članovi trinaestočlane zločinačke organizacije u Splitu, protiv koje je Uskok optužen krajem januara za pokušaj ubistva i otežanog ubistva, ucene i pokušaje ucene i nezakonitog hapšenja.

Pored Rajića, optuženi su i Djuk Pivčević (24), Tonči Mikelić (21), Liridon Beriša (33), Leni Ban (29), Hrvoje Kovkali (42), Anita Erceg (23), Ivan Poljićanin (26), Roko Rodina (21) i Nikica Jakšić (47).

Ranija optužnica tereti ih da su od jula 2018. do marta 2019. godine preuzeli teritoriju i pripadnike drugih splitskih kriminalnih grupa zbog krijumčarenja i prodaje kokaina i marihuane, naplata dugova i sličnih krivičnih dela.

Optuženi su nabavljali različito oružje i municiju, kojim su pucali na pripadnike drugih kriminalnih grupa, želeći ih ubiti i pribaviti novac, te uništili njihovu imovinu, navodi se u optužnici.

Kurir.rs/Net.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track