PLENKOVIĆ TESTIRAN NA KORONU: Hrvatski premijer tretiran kao hitan slučaj, kontaktirao sa ljudima sa zaraženih područja
Foto: Profimedia

preventiva

PLENKOVIĆ TESTIRAN NA KORONU: Hrvatski premijer tretiran kao hitan slučaj, kontaktirao sa ljudima sa zaraženih područja

Hrvatska -

Hrvatski premijer Andrej Plenković testiran je na koronavirus, potvrdio je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Tomislav Čapak.

"Niko se ne može testirati privatno. Odlučili smo se testirati u skladu sa strogo definisanim kriterijumima, jer postoji nekoliko testova kojima može ponestati reagensa. Sve što nam treba prema preporukama epidemiologa i Svetske zdravstvene organizacije i drugih, testiramo", rekao je Čapak , komentarišući činjenicu da je premijer Plenković testiran, a da su ostali građani testirani po strogim kriterijumima.

Na pitanje kako bi tada premijer Andrej Plenković mogao biti testiran i za to plaćen, Čapak je rekao da je Plenković testiran kao hitan slučaj.

"Premijer Plenković imao je simptome i bio je u kontaktu sa ljudima iz inostranstva, sa zaraženih područja. Zbog njegovih simptoma preduzeta je mera. Nije morao da plaća, ali je dolazio kao hitan slučaj i dobio uzorak. Odgovorni građanin. Nije morao, jer on pokriva Zavod “, rekao je Čapak.

Inače, prema strogim kriterijumima koje je izjavio šef HZZO, testiraju se samo oni koji su bili u zaraženim područjima i imali simptome, kao i oni koji su bili u kontaktu sa zaraženima, ali ne i oni koji su bili u kontaktu sa osobama koji su bili u zaraženim područjima.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track