BROJ ZARAŽENIH U HRVATSKOJ PORASTAO NA 306: Od korone obolelo još 52 ljudi
Foto: EPA / Antonio Bat

epidemija

BROJ ZARAŽENIH U HRVATSKOJ PORASTAO NA 306: Od korone obolelo još 52 ljudi

Hrvatska -

U Hvatskoj je od nedelje u 16 sati registrovano 52 novih zaraženih korona virusom, što je ukupno 306, izjavio je danas ministar zdrvlja Vili Beroš.

Hrvatska, koja se od juče bori sa sve krize, nakon serije potresa koji su pogodili Zagreb, ima I 27 povređenih u tim potresima od kojih je 18 teže, dok je 15-godišnjica devojčica I dalje u kritičnom stanju.

Od juče su u Hrvatskoj zatvorene sve pijace, a minstar unutrašnjih poslova Davor Božinović je najavio iz zatvaranje gradova.

"Naši podaci govore da je 27 osoba povređeno u potresu, od kojih je 18 teže, a 12 je hospitalizovano. Devojčica je I dalje u kritičnom stanju", rekao je Božinović na redovnoj konferenciji za novinare.

"Prema izveštaju o broju potresa, od juče ujutru do jutros u 3 sata, u Zagrebu je registrovano 37 potresa, što je očekivano", dodao je Božinović.

Upozorio je da građani treba da budu oprezni jer je Zagreb sada seizmološki aktivno područje Ministar Beroš je rekako da je u Hrvatsku stigao avion s donacijom maski iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Direktor Institut za javno zdravlja Capak je rekako da su dve od tri laboratorije pretrpile oštećenja u zemljotresu I da zato nije moguće obavljati dijagnostiku.

"Otvorene su laboratorije u Rijeci i Osijeku. Epidemiološku situaciju ćemo znati popodne, rad službe nije došao u pitanje iako je zgrada broj 2 znatno oštećena", kazao je Capak.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track