OPSADNO STANJE U KBC U ZAGREBU: Koronom zaraženi šef anestezije i specijalizant, 160 zaposlenih u izolaciji
Foto: EPA/Antonio Bat

nije im lako

OPSADNO STANJE U KBC U ZAGREBU: Koronom zaraženi šef anestezije i specijalizant, 160 zaposlenih u izolaciji

Hrvatska -

Korona virusom zaražen je i šef Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i lečenje KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Sada u bolnici vlada opsadno stanje jer je zaraženi načelnik s mnogim kolegama bio u kontaktu, kao i s pacijentima.

Direktor bolnice, Mario Zovak, kaže da se testiraju sve kolege, kao i pacijenti s intenzivne, i prava slika stvari biće jasnija tokom večernjih sati.

Dobro je što u ovom trenutku niko nema simptome bolesti. Hitni prijem pacijenata funkcioniše, s tom razlikom što se operacije i hitni zahvati sada obavljaju na izolovanom odeljenju. Veliki broj zaposlenih je u samoizolaciji, pa će se od kuće povući deo ljudi iz rezervnog tima, koji je poslednjih dana bio kod kuće na čekanju.

Takođe, mladi specijalizant sa Zavoda za dijalizu KBC-a Sestre milosrdnice pozitivan je na koronavirus, i sada je zbog toga 160 zaposlenih bolnice u samoizolaciji, potvrdio je Zovak.

Specijalizantov nalaz pokazao se pozitvnim pre pet dana. Odmah su testirani i svi pacijenti na Zavodu, ali srećom, testovi pacijenata su negativni.

Zovak kaže da bolnica normalno funkcioniše, a u pomoć su im došla dva lekaraa i osam sestara iz Kliničke bolnice Dubrava.

Nije sasvim sigurno gde se mladi specijalizant zarazio, s obzirom da je epidemija došla u fazu kada nije više reč o pojedinačnim slučajevima za koje se sigurnošću moglo utvrditi gde su došli u dodir s virusom. Zna se samo da je pre nekog vremena bio u kontaktu sa zaraženim lekarima iz KB Dubrava.

"Istina, veliki broj zaposlenih sada je u samoizolaciji, ali obzirom da smo maksimalno smanjili broj hladnih prijema, imamo dovoljno osoblja", poručio je Zovak.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: EPA/Antonio Bat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track