MILANOVIĆ IZAZVAO BURU U HRVATSKOJ POSLE IZJAVE U JASENOVCU: Tablu sa natpisom Za dom spremni treba baciti!
Foto: EPA/DANIEL NOVOTNY

veterani pobesneli

MILANOVIĆ IZAZVAO BURU U HRVATSKOJ POSLE IZJAVE U JASENOVCU: Tablu sa natpisom Za dom spremni treba baciti!

Hrvatska -

Izjava predsednika Hrvatske Zorana Milanovića u Jasenovcu da ploču HOS-a s natpisom "Za dom spremni", koja je postavljena u Novskoj, "treba skinuti i negde baciti" naišla je na oštru osudu hrvatskog ministra branitelja Tome Medveda i udruženja vojnih invalida rata.

"Izjavu predsednika Zorana Milanovića, koji je na obeležavanju 75. godišnjice proboja iz ustaškog logora Jasenovac poručio da spomen-ploču za 11 poginulih hrvatskih branitelja 'treba maknuti i negde baciti', najoštrije osuđujem jer se time obezvređuje žrtva hrvatskih veterana, pripadnika Hrvatskih odbrambenih snaga", naveo je Medved u saopštenju.

Izjavu predsednika Milanovića osudilo je i Udruženje hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske (Hvidra), prozivajući ga da se "grubo obrušio na HOS kao legitimnu jedinicu Oružanih snaga RH".

Slično misli i predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Rekao je da se ne slaže ni sa sadržajem, ni tonom kojim je predsednik to izgovorio.

"Smatram da ta izjava nije bila primerena, smatram da moramo birati reči kada iznosimo svoje političke stavove o određenim temama", rekao je Jandroković napominjući da je Milanović sam odgovoran za svoje izjave.

Kurir.rs/N1/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track