AUTOBUSI BLOKIRALI HRVATSKU Prevoznici nezadovoljni merama podrške vlade poručuju OSTANI KUĆI I OSTAĆEŠ BEZ KUĆE (VIDEO)
Foto: Profimedia

brutalno

AUTOBUSI BLOKIRALI HRVATSKU Prevoznici nezadovoljni merama podrške vlade poručuju OSTANI KUĆI I OSTAĆEŠ BEZ KUĆE (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatski autobuski prevoznici protestvovali su u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Dubrovniku, Šibeniku i Zadru jer zbog korona krize i uvedenih mera nemaju posla niti prihoda, a pritiskaju ih obveze po ugovorima o lizingu za vozila.

Kako su istakli u najavi protesta imaju velikih problema s lizing kućama: 'Ludi smo, ne znamo što ćemo'

„Dogodilo se ono na što upozoravamo poslednjih mesec dana. Lizing kuće su krenule s aktiviranjem ugovora i sada nas očekuje samo spirala negativnih događanja koji vode do likvidacije naših kompanija“, kaže Vinko Darojković, direktor firme koja se bavi prevozom putnika od 2005. godine, a u svojem voznom parku ima 18 autobusa.

"I mada bi malo ko očekivao da će lizing kuće imati interesa oduzeti preko 650 vozila širom Hrvatske, oni su krenuli upravo tim putem“, kaže Darojković koji je jedan od organizatora protesta prevoznika. Preko WhatsAppa je okupio 216 kompanija koje su u sličnim problemima, a one imaju oko 1900 zaposlenih i dobrim delom zavise od turizma.

Povremeni prevoznici traže da im država pomogne u dogovoru s lizing kućama da se zamrznu glavnica i kamate na njihovim ugovorima na minimalno godinu dana te da im se hitno odobre sredstava za likvidnost, a mera za spas radnih mesta produže za minimalno tri meseca.

Kurir.rs/Novac.hr Foto: Profiemedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track