ČUO JE NEŠTO U MOTORU: Hrvatski gastarbajter odvezao porše u servis i tako izbegao jezivu smrt!
Foto: Profimedia

sreća

ČUO JE NEŠTO U MOTORU: Hrvatski gastarbajter odvezao porše u servis i tako izbegao jezivu smrt!

Hrvatska -

Biznismen iz Nemačke nije očekivao da će mu u kolima naći - bombu!

"U 12.54 časova kupac je došao do našeg servisa i rekao da se čuje nešto čudno oko točkova tokom vožnje. Momci koji su radili pogledali su o čemu se radi i primetili neobičan uređaj. Istovremeno smo inicirali evakuaciju zgrade u skladu sa našim unutrašnjim propisima i obavestili policiju. Trebalo nam je samo pet minuta", kaže direktor servisa.

Zagrebačka policija stigla je u zapadni deo metropole vrlo brzo. Neki policajci osigurali su da ljudi ne prilaze zgradi, a zaposleni protiveksplozijskog odeljenja zagrebačke policije započeli su oprezno utvrđivati situaciju. Inspekcija je utvrdila, nezvanično saznajemo, da se radi o pravoj eksplozivnoj napravi.

Postavljen je u hladnjak motora, pa je verovatno vozač, čuvši struganje ventilatora, pomislio da je nešto zaglavilo za volanom. Kako nezvanično saznaje portal 24 sata.hr, u pitanju je "porše karera" sa stranim registarskim tablicama. Vozač je hrvatski državljanin koji ima kompaniju u Njemačkoj. Nedavno se vratio i već je neko vreme u Zagrebu.

Dok je policija utvrđivala o kakvom paklenom uređaju je bilo, oko 50 evakuisanih radnika je sa sigurne udaljenosti očekivalo ishod situacije.

Policija je vrlo brzo deaktivirala eksplozivnu napravu i eksploziv poslala na veštačenje. Dalja kriminalistička istraga pokušat će otkriti o kakvom se eksplozivu radi - vojnom ili industrijskom, ima li otisaka na njemu, gde je nabavljen ...

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track