Najnovije vesti

SMILJANA SRNEC NA SUD DOVEDENA SA MASKOM, ZAPLAKALA ČIM JE DOBILA REČ: Časni sude, nisam kriva, nisam ubila sestru!
Foto: Profimedia

suđenje za ubistvo jasmine dominić

SMILJANA SRNEC NA SUD DOVEDENA SA MASKOM, ZAPLAKALA ČIM JE DOBILA REČ: Časni sude, nisam kriva, nisam ubila sestru!

Hrvatska

Na Županijskom sudu u Varaždinu u četvrtak ujutro nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec za ubistvo sestre Jasmine Dominić iz 2000. godine. Zbog proteka vremena, rasprava proceduralno mora da počne ispočetka, što znači da je sudija prvo čitao sve dokaze koji su dosad izvedeni u postupku, piše 24sata.hr.

Potom je rasprava kratko prekinuta kako bi sudsko veće odlučilo o dokaznim predlozima koje je danas predložio Smiljanin advokat.

Sudija je odbio kao nevažne dokaze novo psihijatrijsko veštačenje po novim veštacima i ispitivanjem predloženih svedoka. Potom je predstavljena fotodokumentacija. Javnost po prvi put ima priliku da vidi kako izgleda škrinja u kojoj je bilo Jasminino telo. Na pločici na škrinji piše da je proizvodena u Jugoslaviji 1987., proizvođač je Rade Končar.

Smiljana je u sudnicu dovedena sa maskom, a čim je dobila reč, odmah je zaplakala.

"Časni sude, nisam kriva. Nisam ubila sestru. Pomagala mi je, volela sam je i uvek ću je voleti", govorila je Smiljana kroz suze.

Podsetimo, telo Jasmine Dominić pronađeno je prošle godine u zamrzivaču u kući u Palovcu pokraj Varaždina. Utvrđeno je da je Jasmina ubijena još 2000. godine, te da je telo 19 godina čuvano u zamrzivaču. Na glavi žrtve bila je plastična kesa obmotana hulahopkom.

Na njoj su nađeni biološki tragovi Jasmine Dominić i Smiljane Srnec. Na plastičnoj vreći koja je bila na nogama Jasmine Dominić pronađeni su tragovi nepoznate osobe. Na vrećici koja je bila na glavi pronađeni su tragovi Jasmine Dominić, Smiljane Srnec, majke Katarine Dominić i nepoznate muške osobe.

Pronađena je i veštačena sekira na kojoj su nađeni oskudni tragovi nalik na krv, kao i čekić na kojem su takođe pronađeni tragovi nalik na krv. Inspektori su slične tragove pronašli na još jednom zidarskom čekiću pronađenom u kući.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...