KORONA BLOKIRALA ZAGREBAČKI VODOVOD: Evo šta su našli u postrojenju za prečiščavanje voda!
Foto: Shutterstock

bruka

KORONA BLOKIRALA ZAGREBAČKI VODOVOD: Evo šta su našli u postrojenju za prečiščavanje voda!

Hrvatska -

Zog bacanja dezinfekcijskih maramica, rukavica i maska u kanalizaciji, postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda moralo se očisti ručno, stradala je i pumpa, javljaju Zagrebačke otpadne vode.

Iz ZOV-a su ljudi poslali saopštenje u kojem su građani mola da maske i rukavice ne bacaju u kanalizaciji jer stvaraju velike probleme.

"Vreme karantina zbog pandemije koronavirusa bilo je, a još uvek je bilo nezamislivo bez naših novih 'rekvizita' koji su naš štitili od virusa. Kao što su igurno maske, rukavice, dezinfekcijske maramice, jednokratni ogrtači i slični. Nema dok nas nema jedne strane, s druge strane zbog ljudske nepromišljenosti mogu dozvoliti drugu vrstu problema.

Naime, problem je objavljen na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba 1. maja 2020 kada su se pojavile crne grudice, a zaposleni su na uređaji morali otvoriti finu rešetku i pumpi nakon tehničkog kvara.

Prizor svakako nije bio privlačan! Peraje na finim rešetkama žuči su delimično neispravne, crpke blokirane. Uzrok oštećenja bilo je lako utvrditi, bile su to ogromne naslage dezinfekcijskih maramica, tekstila, respiratornih maski, silikonskih rukavica koje su omotale oko lamela rešetki i u pumpama ", pišu u saopštenju.

Dodajte da je reč o materijalu koji se teško razgrađuje.

Kurir.rs/Index.hr Foto:Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track