Najnovije vesti

ČEKIĆI, PALICE I SUZAVAC ZA MLADE SRBE U VUKOVARU: Detalji napada hrvatskih navijača na Grobare! (VIDEO)
Foto: Screenshot

bruka

ČEKIĆI, PALICE I SUZAVAC ZA MLADE SRBE U VUKOVARU: Detalji napada hrvatskih navijača na Grobare! (VIDEO)

Hrvatska

Zbog napada na pripadnika navijačke grupe "Grobari" beogradskog Partizana, prošle sedmice na parkiralištu u Vukovaru, tamošnje tužilaštvo sprovelo prvo ispitivanje četvorice dostupnih osumnjičenika, od kojih je za dvojicu zatražilo određivanje istražnog zatvora, što je sud odbio.

Osumnjičeni 25-godišnjak je, prema sumnjama Opštinskog državnog tužilaštva, s godinu mlađim suosumnjičenikom okupio pripadnike "Bed Blu Bojsa" kako bi se obračunao sa od ranije poznatim "Grobarom", za kojeg je saznao da se nalazi u jednom vukovarskom kafiću.

Potom je trojici poznatih i četvorici zasad nepoznatih osumnjičenih prepustio iznajmljeni kombi kako bi teško povredili tog muškarca s kojim se, prema navodima tužilaštva, ranije sukobljavao zbog njegove pripadnosti grupi navijača beogradskog Partizana.

Naoružani čekićima i palicama žrtvu čekali na parkingu hotela.

Drugoosumnjičenog terete da je kombijem odvezao napadače do Trga Republike Hrvatske, na parkiralište hotela gde su naoružžani drvenim palicama i čekićima čekali žrtvu, dok su se skrivali iza drvenih kućica, obučeni u tamnu ođeću i prekrivene glave.

Muškarac kojeg su čekali na parkiralite je izašao s još dvojicom, pa su napadači svu trojicu poprskali suzavcem po licu i krenuli u napad palicama i čekićima.

Opstinsko držažvno tužilaštvo je najavilo žalbu protiv rešenja županijskog sudije istrage koji je odbio predlog da se dvojici osumnjičenih odredi istražni zatvor, odredilši im umesto toga mere opreza.

Prvoosumnjičeni dvojac terete za krivično delo pomaganja u pokušaju teške telesne povrede, a ostalu dvojicu za pokušaj teške telesne povrede.

Nakon što su u četvrtak u centru Vukovara napadnuta dvojica mladića srpske nacionalnosti, portal Novosti objavio je video snimak napada, na kojem se vidi kako osobe obučene u crno pritrčavaju mladićima, bacaju ih na zemlju i šutiraju.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...