PRIVEDENA ŽENA BIVŠEG ŠEFA HDZ: Preko lažnih faktura zaradili više od 2,6 miliona evra
Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

njena firma već bila umešana u skandal

PRIVEDENA ŽENA BIVŠEG ŠEFA HDZ: Preko lažnih faktura zaradili više od 2,6 miliona evra

Hrvatska -

Istražitelji Odeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala (USKOK) upali su u prostorije firme "Drimia", vlasnice Ane Karamarko, supruge bivšeg potpredsednika vlade i bivšeg šefa HDZ Tomislava Karamarka, objavili su zagrebački mediji, navodeći da je ona privedena.

U toku su hapšenja tridesetak osumnjičenih i pretresi njihovih privatnih i poslovnih prostora, doznaje se iz nezvaničnih izvora.

Akcijom je obuhvaćeno 38 ljudi i devet firmi, a sumnja se da su od početka 2017. do kraja 2019. naplaćivali nepostojeće usluge preko lažnih faktura i tako sebi pribavili korist od 20 miliona kuna (oko 2,6 miliona evra) dok su budžet oštetili za oko 11 miliona kuna. Sumnja se da je "Drimia" platila je oko 400.000 kuna za usluge koje nisu obavljene.

Upravo zbog suprugine firme, odnosno, njene saradnje s konsultantom kompanije MOL Jozom Petrovićem, Karamarko je 2016. otišao s dužnosti prvog potpredsednika Vlade i predsednika HDZ.

Očekuje se da će posle pretresa uhapšeni biti odvedeni u policijske prostorije na Oranicama, a potom i na ispitivanje u sedište Uskoka. Istražitelji će potom odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i za njih zatražiti istražni zatvor, o čemu odlučuje istražni sudija Županijskog suda.

Kurir.rs/Fonet

Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track