MAČE SE ZAGLAVILO U ZIDU KROJAČKE RADNJE, VATROGASCI IMALI PUNE RUKE POSLA: Vlasnica ga izvukla posebnim trikom (FOTO)
Foto: Čitalac 24sata.hr

akcija u hrvatskoj

MAČE SE ZAGLAVILO U ZIDU KROJAČKE RADNJE, VATROGASCI IMALI PUNE RUKE POSLA: Vlasnica ga izvukla posebnim trikom (FOTO)

Hrvatska -

"Prvo sam u petak čula neko mjaukanje, ali sam mislila da je preko kod komšija jer su zidovi tanki, u subotu kad sam došla sam opet čula i u panici shvatila da je zapravo mače u zidu odmah do mog šivaćeg stola", ispričala je vlasnica krojačke radnje iz Velike Gorice u Hrvatskoj.

Mačić je nekako zapeo između dva knaufa u zidu, a vatrogasci su odmah došli po dojavi.

Čini se da je mače upalo u rupu i zaglavilo se u zidu.

foto: Čitalac 24sata.hr

"Zvala sam komšije i vlasnika kuće, nisam znala kako je to moguće i šta da radim. Odmah nakon sam nazvala policiju i vatrogasce, oni su došli i sa svih strana su pokušali da dođu do mačeta na šta sam im na kraju rekla da samo probuše zid i izvuku ga", dodala je.

Zapovednik je rekao da je na teren izašlo jedno vozilo sa tri vatrogasca koji su morali na kraju da probiju zid.

foto: Čitalac 24sata.hr

Mače je bilo uplašeno i nije htelo da izađe. Prošlo je čak dva sata u pokušaju da ga vlasnica izmami s mlekom i hranom. Poslednji pokušaj je bio zvuk mjaukanja koji je pustila preko mobilnog.

"Nisam znala kako da ga izvučem i onda sam se setila da pustim mjaukanje drugih maca preko Jutjuba, stavila sam to dva metra od rupe i slušala kako polako izlazi i izviruje glavicom i onda je izvukla", rekla je.

foto: Čitalac 24sata.hr

Mališan je baš mali, možda star dve do tri nedelje, još se ne zna da li je muško ili žensko, ali danas ide kod veterinara.

Mačić je dobio ime Srećko i trenutno je novi stanar krojačke radnje i vlasnici pravi društvo i kod kuće. Već je dobio par ponuda da bude udomljen, ali vlasnica kaže kako je to bila sudbina i ne da ga nikome.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Čitalac 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track