MRAČNE TAJNE NOVE ZVEZDE HRVATSKE DESNICE: Evo kako Miroslav Škoro pravda svoje članstvo u SKJ! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

bruka

MRAČNE TAJNE NOVE ZVEZDE HRVATSKE DESNICE: Evo kako Miroslav Škoro pravda svoje članstvo u SKJ! (VIDEO)

Hrvatska -

Lider Domovinskog pokreta Miroslav Škoro bio je 1984. ili 1985. predsednik Komisije za kulturu Opštinskog komiteta Saveza socijalističke omladine Osijeka, piše Jutarnji list.

Taj podatak je , navodi dnevnik, potvrdio i sam Škoro u razgovoru za omladinski list Ten iz Osijeka u aprilu 1985. kada je, među ostalim, izjavio da je “kao predsednik Komisije za kulturu OKSSO Osijek, došao do zaključka da se strahovito malo polaže na muzičku delatnost”.

Jutarnji list podsjeća da je Škoro nedavno izjavio da nije primljen u Titove pionire jer je imao upalu pluća i navodi da je je to faktografski možda i tačno, ali da je sasvim sigurno bio predsednik komisije omladinske organizacije koja je delovala u sustavu Saveza socijalističke omladine te da to dovodi u pitanje njegovu tezu o odlasku iz Jugoslavije 1989. zbog neslaganja sa sistemom.

Poznavajući taj sistem, teško bi se u njemu našlo mesta za one koji su s njim bili u nekakvoj svađi ili neslaganju. Iz toga se može zaključiti kako Škoro 80-ih godina nije bio u sukobu s jugoslovenskim sistemom ili ga je vešto prikrivao, piše Jutarnji

List je od Škore pokušao da dobije odgovore na pitanja o njegovim studentskim danima, tadašnjem društvenom životu i aktivizmu i kada je, na koje razdoblje i kako izabran za predsednika Komisije za kulturu Opštinske konferencije Saveza socijalističke omladine Osijeka.

“Ne želim učestvovati u Vašim igrokazima. Ceo život sam se trudio biti pošten i dosledan. Možete slobodno napisati da sam bio sekretar KPJ. Ništa vam neće pomoći da sprečite promene koje će pokrenuti Domovinski pokret. Osim toga, da ne bi bilo sporno, priznajem unapred da sam disao vazduh u bivšoj Jugoslaviji i to na izričiti zahtev mojih unutrašnjih organa”, poručio je Škoro Jutarnjem listu.

Kurir.rs/Jutarnji Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track