Najnovije vesti

HRVATSKI MINISTAR POLICIJE SE SLIKAO SA HULIGANOM Surovo je pretukao penzionera, a opravdanje ministra je sramotno VIDEO
Foto: Printscreen

Davor Božinović

HRVATSKI MINISTAR POLICIJE SE SLIKAO SA HULIGANOM Surovo je pretukao penzionera, a opravdanje ministra je sramotno VIDEO

Hrvatska

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović fotografisao s osuđenim napadačem na penzionera iz Pule.

"Nisam znao da je to on. Fotografija je nastala kad sam bio kao izaslanik predsednika vlade na svečanosti Dana Sisačko-moslavačke županije. Bilo je druženje s građanima, ljudi su mi prilazili, fotografisali se sa mnom. Bilo ih je dosta tako da nisam znao tko je mladić", rekao je za Index ministar Božinović.

"Da sam znao, verojatno bih porazgovarao s njim o tome što je bilo. Da mi se predstavio, sigurno bih porazgovarao o tome što je napravio i kako se zapravo treba ponašati s obzirom na to da za tako mlade osobe naravno da ima šanse, ako izvuku prave lekcije iz svojih nepromišljenih postupaka", rekao nam je ministar Božinović.

S obzirom na to da se, kaže, radi o mladoj osobi, istakao je kako se on zalaže za načelo druge prilike.

"U ovih nekoliko godina koliko smo na čelu ovog sistema, učimo da se stigmatizacijom mladih prestupnika samo može prouzrokovati dodatna šteta. Ta šteta može imati ozbiljne i nesagledive posledice kako za te mlade osobe tako i za društvo u celini", rekao je Božinović.

Pritom je istaknuo da je policija u slučaju napada na umirovljenika iz Pule dobro i brzo odradila svoj dio posla.

Božinović se juče fotografisao s Matejem Bjekićem, jednim od trojice napadača na Evelina Valea (70), penzionera iz Pule koji je prošlog leta brutalno pretučen dok je čuvao kafić.

Matej Bjekić je kao drugookrivljeni napadač na Valea, u oktobru 2019. osuđen na godinu dana zatvora, što mu je zamenjeno radom za opće dobro na slobodi po sistemu dva sata rada za dan zatvora.

Podsetimo kako su Evelina Valea, penzionera iz Pule, u junu 2019. pretukla trojica mladića, jedan maloletnik i dvojica starosti 24 i 25 godina, dok je čuvao inventar kafića Old City bar.

Vale je završio u bolnici na traumatologiji s težim povredama - slomljena su mu tri rebra, na slepoočnici je imao kvrgu, bio mu je natečen bubreg i slomljena mu je ruka.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...