Najnovije vesti

TREĆA PRETEĆA PORUKA SRBIMA U ZAGREBU: Jezivi grafit pored vrtića, nacrtano drvo sa obešenim ljudima (FOTO)
Foto: EPA/ANTONIO BAT

STRAŠNO

TREĆA PRETEĆA PORUKA SRBIMA U ZAGREBU: Jezivi grafit pored vrtića, nacrtano drvo sa obešenim ljudima (FOTO)

Hrvatska

U Zagrebu se za samo nekoliko dana pojavila i treća preteća poruka upućena Srbima.

Srpsko narodno veće objavilo je na svom Tviter profilu fotografiju grafita na kojem je nacrtano drvo sa obešenim ljudima, a uz to je napisano "Serbian family tree" (Srpsko porodično stablo).

"Kakvi uzori takva mladost. Ne možete prećutati partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavaju spomenika... a onda očekivati hrabre generacije", napisalo je Srpsko narodno veće na svom Tviter nalogu.

Portal Indeks prenosi da im je fotografiju grafita poslala čitateljka i da se grafit nalazi u Čavoglavskoj ulici kod dečjeg vrtića, prenosi Tanjug.

Ona ga je fotografisala u subotu popodne, ali ga je uočila još 10. juna. Ovo je od četvrtka treća preteća poruka u Zagrebu.

Prvo su u četvrtak mladi "Bed Blu Bojsi" istakli transparent na kojem je prećeno silovanjem srpskim ženama i deci, a sinoć je Srpsko narodno veće na svom Tviter profilu objavilo sliku iz Zagreba na kojoj se vidi preteća poruka Srbima.

"U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit’, a ne samo tri. Ubi Srbina", piše na zidu uz zgradu u zagrebačkom kvartu Borovju.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...