PRVA SPORTSKA CURA HRVATSKE! NAVIJALA NA ADRIA TOURU: Kolinda mora na test na korona virus!
Foto: AP / Darko Bandic

zadar

PRVA SPORTSKA CURA HRVATSKE! NAVIJALA NA ADRIA TOURU: Kolinda mora na test na korona virus!

Hrvatska -

Na teniskom turniru Adria tour u Zadru, na kojem je otkazano finale nakon što je potvrđeno da je teniser Grigor Dimitrov oboleo od korona virusa, primećeni su i hrvatski premijer Andrej Plenković i bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović sa suprugom, prenose mediji.

Plenković se u Zadru pozdravljao sa nekim teniserima, a između ostalih i Čilićem i Đokovićem koji su bili u direktnom kontaktu sa zaraženim Dimitrovom tih dana, a kako prenosi portal Indeks, hrvatski premijer nije bio na propisanoj distanci pri tome.

Dimitrov se u Zadru družio sa velikim brojem ljudi, pretpostavlja se čak sa više stotina, možda i hiljada, među kojima je bio i veliki broj dece u okviru Kids Daya.

"Premijer nije bio u kontaktu s Ćorićem niti Dimitrovim. Bio je u kontaktu s Ivaniševićem, Čilićem i Đokovićem, s kojima je proveo kratko vreme u razgovoru. Reč je o nekoliko minuta", kazali su iz vlade za Index.

Iz vlade dodaju kako nije bilo reči o bliskom kontaktu.

"Premda nije bilo bliskog kontakta, premijer će se danas testirati, zbog novonastale situacije u Zadru na teniskom turniru, kao odgovoran građanin", otkrili su Indexu iz vlade.

Kurir.rs/Tanjug/Index.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track