Najnovije vesti

PAS NANJUŠIO KOKAIN VREDAN VIŠE OD 2 MILIONA EVRA: Najveća zaplena droge kod Dubrovnika u poslednjih 20 godina
Foto: Profimedia

hrvatska

PAS NANJUŠIO KOKAIN VREDAN VIŠE OD 2 MILIONA EVRA: Najveća zaplena droge kod Dubrovnika u poslednjih 20 godina

Hrvatska

Kokain vredan 17 miliona kuna (oko 2,25 miliona evra) zaplenjen je 26. juna kod Dubrovnika, saopštila je dubrovačka PU. 

Droga, a radilo se o gotovo 25 kilograma kokaina, otkrivena je tokom redovne akcije pojačanog nadzora osoba, vozila i robe koju su policajci sprovodili u saradnji s Carinom. Kokain je nađen u pograničnom području grada Ploča, u vozilu 49-godišnjeg italijanskog državljanina.

Kako je saopšteno iz policije, spomenuto vozilo zaustavljeno je na državnoj cesti D-8, oko 11 sati. Da vozač nešto skriva, postalo je jasno kada je pas za detekciju droga, koji je korišćen u pregledu vozila, reagovao. Tada je zatražen sudski nalog za pregled vozila, a da policijski pas ima dobar njuh, pokazalo se nakon što je kokain nađen skriven unutar vozila, prenosi Večernji.hr.

Radilo se o ukupno 21 paketu droge u kojem je bilo oko 25 kilograma kokaina. Iz PU dubrovačke kažu da zaplenjena droga vredi oko 17 miliona kuna te da je reč o najvećoj zapleni kokaina na njihovom području u poslednjih 20 godina, piše Večernji list.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a 49-godišnji talijanski državljanin uhvaćen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti priveden Županijskom sudu u Dubrovniku.

Kurir.rs/Večernji list

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...