HRVATI ČASTE NATO SAVEZNIKE: Povlače vojsku iz Avganistana, ali ostavljaju opremu vrednu milione evra!
Foto: Profimedia

obaveza

HRVATI ČASTE NATO SAVEZNIKE: Povlače vojsku iz Avganistana, ali ostavljaju opremu vrednu milione evra!

Hrvatska -

Hrvatska vojska ostaviće u Avganistanu materijalna sredstva čija je knjigovodstvena vrednost 38,4 miliona kuna, odlučeno je danas na sednici vlade.

Reč je o sredstvima i opremi koje je vojska koristila za vreme učešća u NATO misiji u Avganistanu, koja se neće vraćati u Hrvatsku jer se to ne isplati.

Na sednici hrvatske vlade nije bilo govora o kojoj je opremi reč i da li su u pitanju vozila MRAP i Humvee koje su Hrvati koristili u Avganistanu.

U odluci se takođe navodi da će u Hrvatsku biti vraćene lične stvari vojnika, komunikaciona oprema, deo informatičke opreme i ostala elektronska sredstva čija je knjigovodstvena vrednost 19.5 miliona kuna.

Odluka o ostavljanju većeg dela opreme za koju je procenjeno da se ne isplati da bude vraćena u Hrvatsku, zapravo bi mogla da bude najava hrvatskog povlačenja iz misije u Avganistanu, prenosi Jutarnji list.

Sadašnjem kontingentu hrvatskih vojnika u toj zemlji mandat ističe u septembru i moguće je da nakon njihovog povratka hrvatska vojska više neće učestvovati u misiji u Avganistanu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track