PETAR JE OZBILJNO SHVATIO KORONU: Živi bez struje i TV, a ovako je došao na svoje glasačko mesto (FOTO)
Foto: Čitalac 24sata.hr

kao da je kuga

PETAR JE OZBILJNO SHVATIO KORONU: Živi bez struje i TV, a ovako je došao na svoje glasačko mesto (FOTO)

Hrvatska -

Petar K. iz Sošica, u Hrvatskoj, na glasanje je stigao u punoj antikorona opremi iz kućne radinosti. Imao je dugački kaput, a od kapuljače neke bunde je napravio masku na kojoj je izrezao otvore.

"Došao je pred glasačko mesto, pokazao nam ličnu kartu i pitao nas jesmo li ga identifikovali. Kad smo potvrdili da jesmo, zamolio nas je par minuta dok sve to na sebe ne navuče, a onda je ušao da glasa", ispričao je jedan od članova biračkog odbora.

foto: Čitalac 24sata.hr

Gospodin Petar živi, kaže, zanimljivim životom, bez struje i televizora, s nešto stoke i daleko od ljudi. Iako mu je solarni radio jedini izvor informacija, znao je, i jako ozbiljno shvatio preporuku da se na biračko mesto dođe s maskom. Shvatio je to mnogo ozbiljnije od nekih biračkih odbora.

"To ste vi?", pitala je članica biračkog odbora glasača koji je stajao s platnenom maramom navučenom do očiju. Kad je potvrdio da jeste, bez skidanja marame, dobio je glasački listić, i otišao u svoj “boks”. Isto se dogodilo na još nekoliko biračkih mesta u Zagrebu. Drugim rečima, ti birački odbori nisu ispoštovali obavezu da birača pod neobaveznom maskom zamole da je nakratko, i na dva metra udaljenosti, povuče dok traje identifikacija. Ovako, verovalo se glasaču na reč.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Čitalac 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track