DETALJI TRAGEDIJE U KORNATIMA U KOJOJ JE POGINUO DEČAK (14): Mladić vozio gliser bez dozvole, pravio manevre na moru
Foto: Profimedia

nesreća

DETALJI TRAGEDIJE U KORNATIMA U KOJOJ JE POGINUO DEČAK (14): Mladić vozio gliser bez dozvole, pravio manevre na moru

Hrvatska -

Maloletni strani državljanin poginuo je na Kornatima u subotu oko 13 sati dok je gliser vukao "bananu", izvestio je lučki kapetan u Šibeniku Robert Baljkas. Stradao je 14-godišnji dečak iz Holandije.

U Odeljenju opšteg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom osumnjičenim za teško krivično delo protiv bezbednosti počinjeno na štetu deteta holandskog državljanina.

"Utvrđeno je da je osumnjičeni 18. jula u 13:15 na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu upravljao brodicom-gliserom s izvan brodskim motorom, za upravljanje kojeg nije imao potrebne dozvole, kojom prilikom je prevozio troje putnika holandskih državljana, dok je smrtno stradalo dete vukao na tubu (okrugli gumeni dušek), koji je bio privezan konopom za zadnji-krmeni deo glisera.

Tom prilikom osumnjičeni je jednom trenutku, dok je vukao tubu na kojem se nalazilo dete, napravio manevar u levu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, usled čega je došlo do udara tuba na kojem se nalazilo dete, koje je telom udarilo u gliser. Prilikom udara u gliser dete je zadobilo teške i po život opasne povrede, od kojih je u 16:55 preminulo u Opštoj bolnici Šibenik", priopšteno je iz policije.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track