Najnovije vesti

PRAVA HEROINA: Zagrepčanka preplivala poplavljenu ulicu kako bi spasila čoveka bez noge koji je tonuo sa svojim autom
Foto: Printscreen Youtube/24sata

hrabra mirna

PRAVA HEROINA: Zagrepčanka preplivala poplavljenu ulicu kako bi spasila čoveka bez noge koji je tonuo sa svojim autom

Hrvatska

Zagrepčanka Mirna Mrčela postala je heroj grada preko noći, pošto je u noći između petka i subote preplivala popavljenu ulicu Miramarska cesta, kako bi spasila čoveka bez noge koji je tonuo zajedno sa automobilom.

"Bilo je oko ponoći i šetala sam pse pre spavanja. Čula sam čula glas jedne žene koja je nekome vikala da izađe i primetila da je čovek zapeo u autu koji tone. Sve su službe bile zauzete pa sam privezala pse, devojci dala patike, "duksu", naočare i skočila u vodu. Bila je do kuka, a kad sam došla blizu automobila, već sam morala da plivam", kazala je Mirna za Večernji list.

Automobilu se, kako kaže, video samo krov pa je brže-bolje povukla čoveka napolje i pomogla mu da se popne na krov, a pošto je primetila da nema nogu nego protezu, vratila se u auto i isplivala i sa njom.

"Htela sam kasnije nekako da ga dovedem na sigurno, ali ubrzo su stigli i vatrogasci i izvukli ga", kazala je ona.

Kaže da je razmislila koju sekundu pre nego što je odlučila da pokuša da spasi čoveka.

"Bila je tu procena sigurnosti, u smislu mogu li zaista nešto da uradim i spasim čoveka. Jer, nisam znala kako se pod vodom otvara automobil, a brinula sam se da, ako ne znam šta radim, mogu u nevolju da nas dovedem oboje. Voda je bila hladna", kaže Mirna, koja se na kraju ipak odlučila na hrabar čin jer nije htela da se neko utopi usred Zagreba a da mu nitko ne pritekne u pomoć.

"Morala sam barem da pokušam, da se ne oseća kao da je bio sam na svetu i napušten u tom automobilu. Nije bila neka reka ili duboko more u kojem bi malo ko mogao da mu pomogne. Ja sam mogla i to sam učinila", kaže ova 29-godišnjakinja, inače ćerka sudije Vrhovnog suda Marina Mrčele i advokata Nevenke.

Posle ovog hrabrog čina javnosti se obratio i Josip Šimić, čovek kome je ta Zagrepčanka spasila život.

"Skočila je bez razmišljanja i beskrajno sam joj zahvalan", kaže Šimić, a zahvalna je bila i njegova supruga Vladimira, koja je novinarima priznala da je, kad je čula da joj je muž doživeo nesreću, pretrnula.

Čim je čula da joj je potpuni stranac pohrlio da spasi život njenog supruga, bila je na rubu suza.

"Ne postoje reči kojima bih mogla da opišem takvu hrabrost i našu zahvalnost", rekla je Vladimira Šimić za RTL Televiziju.

Mrčela je otkrila u međuvremenu da je stupila u kontakt sa Josipom, te su se dogovorili da odu na kafu "kada prođe pompa".

Kurir.rs/Večernji list

Foto: Printscreen Youtube/24sata

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...