ŽURKA U DVORIŠTU KRAJ OSIJEKA: Ivan napravio bazen u prikolici kamiona! Čuje se cika i vriska, svi se vesele FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen Facebook video/Ivan Vukoje

VODA PRSKA NA SVE STRANE

ŽURKA U DVORIŠTU KRAJ OSIJEKA: Ivan napravio bazen u prikolici kamiona! Čuje se cika i vriska, svi se vesele FOTO, VIDEO

Hrvatska -

U dvorištu porodice Vukoje u Dardi kraj Osijeka cika i vriska. Čuje se da neko pliva, deca skaču u vodu, muzika, žamor, kao da je negde žurka na bazenu, ali bazena nema na vidiku. Umesto toga, voda prska na sve strane iz prikolice velikog kamiona parkiranog u dvorištu.

Ivan Vukoje (31) u njemu inače prevozi kamen, ali kako u letnjem periodu nema posla, dosetio se da kamion pretvori u - bazen, piše hrvatski sajt 24 sata.

"Tata i ja imamo prevozničku firmu, devet kamiona. Vozimo žitarice. Ovih dana završava se žetva i odvoz pšenice, pa nastavljamo da razvozimo slamu po farmama. Ovaj kamion je isključivo za prevoz kamena, ali kako za njega trenutno nema posla, stoji parkiran", kaže Ivan.

Vukoje kaže da je ideju za veliki bazen u prikolici kamiona dobio s društvene mreže.

"S obzirom na to da me žena spopada već danima da kupim veliki bazen za dvorište, da deca mogu da se kupaju, setio sam se nečega što sam nedavno video na Fejsbuku. Neki građevinski radnici, koji nisu iz Hrvatske, napunili su kamion s vodom da u njemu mogu da se osveže tokom posla.

Kako kući imam nepropusne građevinske folije, koja mi je ostala od gradnje kuće, odlučio sam i ja da napravim tu foru", priča kroz smeh "otkačeni" tata Ivan. Svoju ideju izložio je prijateljima koji su došli na proslavu dečjeg rođendana proteklog vikenda. Svi su se oduševili, odmah su zasukali rukave i zajedno prionuli poslu kako bi u Ivanovom dvorištu "izgradili" golemi bazen.

"Čim sam rekao ekipi da nameravam od kamiona da napravim bazen, svi su se "zapalili". Svako je dao neku svoju ideju. Očistili smo kamion, po njemu i oko njega razvukli nepropusnu foliju, učvrstili je, spolja malo estetski doradili i počeli da ga punimo. Znao sam da ne bi smelo ništa da curi, ali sad vidim da malo kaplje sa strane. Ništa strašno, nadopunićemo", dodaje Ivan, koji je s ekipom odmah isplanirao kako će to biti "corona party bazen" koji će seljakati po selu da sva deca mogu da ga isprobaju i da se osveže.

"Napisali smo na njemu "Covid20 ProLevel", čisto da bazen ima ime. U petak ga vozimo ispred našeg kafića, dovešćemo DJ-a i party kupanjac umesto izlaska. Fora je što je prikolica i dalje prikopčana na kamion pa možemo da ga vozimo kroz selo kud god želimo", kaže Ivan.

Čim je na profilu na društvenoj mreži objavio snimke svog "bazena", odmah su počeli da mu se javljaju prijatelji s pitanjima koliko je "upad".

"Žena mi je rekla da nisam normalan, ali joj se svidelo kad je bilo gotovo. Samo se ona i deca još nisu kupali jer se voda još nije ugrejala", dodaje tata Ivan, koji je bazen napunio za vikend.

Priča da Mateo (6) i Iva (4) ne mogu da dočekaju da uskoče u tatin kamion-bazen. Takav još nisu nigde videli.

Njegova porodica nije bila kod kuće u vreme posete novinara, ali zato su u bazen rado uskočili Ivanovi prijatelji, susedi i njihova deca.

Dok su odrasli nazdravljali za stolom i pijuckali hladno piće, deca su plivala celom dužinom bazena. A njegove dimenzije zaista su impresivne - prikolica je 8,30 metara dužine, 2,50 širine i bazen je dubok oko 1,4 metra. U njega se penje građevinskim merdevinama, a zapremnina je 22 kubika vode.

"To je velika količina vode i bilo bi šteta da se nakon sedam dana isprlja. Zbog toga sam odlučio u novi bazen da uronim i pumpu za prečišćavanje, hlor i sve te dodatke kako bi voda ostala bistra i kako se ne bi stvarale alge. Ispred prikolice taman ima postolje za pumpu", dodaje Ivan, koji baš ništa nije prepuštao slučaju.

Naime, bazen je dovoljno velik da u njega mogu stati i dušek za kupanje, hrpa dece, suncobrani, dva barska stola, stolice i šank s ohlađenim cugom za odrasle. Sve potrebno za žurku u bazenu.

Porodica Vukoje planira uskoro da ide na odmor na more. No nema brige, dok ih nema, bazen će ostaviti parkiran ispred kuće kako bi svako mogao da dođe i da se okupa ako poželi. Jedan od motiva koji je Ivana nagnao da se upusti u ovaj projekat, kako kaže, je i činjenica da se Baranjci ove godine praktično nemaju gde kupati. Naime, osječko omiljeno kupalište Kopika ovoga leta zatvoreno je za kupače, a razlog je najavljena obnova bazena.

"Ja sam ovaj bazen napravio za sve klince da mogu da dođu, okupaju se i vesele, a ne samo za moju porodicu. Voleo bih da ih bude što više i da se svi zabavljaju", pojašnjava Ivan.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Facebook video/Ivan Vukoje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track