LUKSUZNA TITOVA JAHTA KAO TEMPIRANA BOMBA: Na Galebu su se gostili svetski moćnici a sad njegov opasan otpad brine Zadar
Foto: Profimedia

najavljen protest

LUKSUZNA TITOVA JAHTA KAO TEMPIRANA BOMBA: Na Galebu su se gostili svetski moćnici a sad njegov opasan otpad brine Zadar

Hrvatska -

Danima u Zadru prašinu podiže azbest jer je čak 78 tona otpada sa Titovog "Galeba", broda koji je zaštićeno kulturno dobro, odloženo u Zadru

Građani pitaju da li je u njihovom susedstvu tempirana ekološka bomba, prenosi portal Index.

Za Dnevnik Nove TV vrata skladišta otvorila je firma koja ga čuva, a u kojoj je u vrećama građevinski materijal koji sadrži azbest.

foto: Profimedia

Predstavnik "Odlagališta sirovina" Miho Zrnić Marinović kaže da se sa otpadom postupa kao sa opasnim i da je on smešten u dve folije, tako da nema mogućnosti da se raširi po okolini.

On je rekao da za 60 dana otpad više neće biti u Zadru jer će biti prebačen na razne deponije koje imaju klasifikaciju za primanje azbestnog otpada, u Hrvatskoj i inostranstvu.

foto: Youtube/Printscreen

Reagovao je i Grad Zadar, koji odgovore inspekcije još čeka. Stanovnici zadarskog Sinjoretova za subotu su najavili i miran protest.

"Bojimo se bolesti. Ovde živi više od 4000 stanovnika. Mi dosad nismo znali što su ovde odlagali, ne želimo da taj otpad bude ovde, ni na koji način", rekao je Tome Stanić iz Inicijative Sinjoretovo.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track