OGLASILA SE VLASNICA ODBEGLOG PITONA: Moj sin se često šeta sa njim po naselju, a komšije žele da se slikaju sa Zoe!
Foto: Printscreen Facebook video/24sata

detalji nestale zmije iz zagreba

OGLASILA SE VLASNICA ODBEGLOG PITONA: Moj sin se često šeta sa njim po naselju, a komšije žele da se slikaju sa Zoe!

Hrvatska -

U ponedeljak je nestao kraljevski piton u Markuševcu i još nije nađen, a vlasnica je preko Azila Dumovec zatražila pomoć u pronalasku njene pitonke Zoe.

Vlasnica Viktorija Tvorek je ispričala kako je Zoe nestala.

"Zoe se šetala po dvorištu i ja sam nakratko otišla u kuću i kad sam se vratila nje više nije bilo, tražila sam je svugde po dvorištu i nikako je nisam mogla naći i eto sad su prošla dva dana", kaže ona.

Piton je poklon za njenog 12-godišnjeg sina Krstu, koji neretko sa njim šeta po naselju, a i vlasnica je priznala da to nije uobičajeno:

"Nije uobičajeno, ali mi smo u malom naselju, svi smo povezani kao susedi, oni svi znaju za to i navikli su na njega i na životinje. Susedi se ne plaše, većinom su se hteli da se slikaju sa Zoe", priča Viktorija koja je otkrila i kako Krsto ima više životinja.

Uz pitona Zoe, u kući imaju i guštera Miljenka koji je pitonov cimer u terariju.

Krsto ima i zamorca, a skuplja i madagaskarske bube te neke druge insekte poput jelenaka.

Zoe je stara tri godine, a iako nije preterano brza, od ponedeljka je mogla doći vrlo daleko. Zanimljivo je i kako je presvukla kožu u svom terariju pre nestanka.

"Nije toliko brza, ali kad krene da puzi, puzi bez prestanka, tako da je mogla da ode stvarno bilo gde. Tražila sam najviše po dvorištu i u susednim dvorištima, ali pošto je kuća oštećena u zemljotresu ima tu puno dasaka ispod kojih nisam mogla da pogledam. Poručujem ljudima da se ne plaše i da jave ako sretnu zmiju", reče ona.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Facebook video/24sata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track