PUPOVAC NA KOMEMORACIJI U UZDOLJU PORUČIO: Svako ko misli da država može biti opravdanje za ovakve zločine, teško greši
Foto: Beta/Damir Senčar

KOMEMORACIJA CIVILIM ŽRTVAMA OLUJE

PUPOVAC NA KOMEMORACIJI U UZDOLJU PORUČIO: Svako ko misli da država može biti opravdanje za ovakve zločine, teško greši

Hrvatska -

Veće srpske nacionalne manjine opštine Biskupija organizovalo je danas u Uzdolju komemoraciju civilnim žrtvama hrvatske vojno-policijske operacije "Oluja" 1995.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Milorad Pupovac poručio je da će i narednih dana na mnogim mestima na širem području Knina i Dalmacije biti održane komemoracije nevinim civilnim žrtvama, s ciljem da se one ne zaborave, da zločini budu osuđeni i da se gradi mir između Hrvata i Srba.

"Svako ko misli da država može biti opravdanje za ovakve zločine, teško greši. Još više greši onaj ko misli da se mir u zemlji može graditi ako se zanemaruju ovakva stradanja i ako se ne pokaže empatija", rekao je Pupovac, prenosi portal Index pozivajući se na TV N1.

On je rekao da je potrebna osuda tog zločina, kao i da oni kojima je to posao utvrde ko ga je učinio.

"Okupljaćemo se s još jednim ciljem - da stradali ne budu povod za mržnju, za bilo koju lošu misao o ljudima koji to nisu zaslužili. Okupljaćemo se u najboljoj veri da ćemo poštujući stradanje kroz koje su prošli naši sunarodnjaci Hrvati i sunarodnjaci Srbi stvoriti društvo mira, društvo u kojem ćemo zatvoriti ratnu knjigu, društvo u kojem će ljudi živeti u miru i moći se okrenuti budućnosti", poručio je Pupovac na komemoraciji.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/Damir Senčar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track