HRVAT POVREĐEN U EKSPLOZIJI U BEJRUTU: Moja operacija je trajala 4 sata i protekla je dobro, sada se osećam bolje!
Foto: Profimedia / AF / Patrick BAZ

zahvalio se lekarima

HRVAT POVREĐEN U EKSPLOZIJI U BEJRUTU: Moja operacija je trajala 4 sata i protekla je dobro, sada se osećam bolje!

Hrvatska -

Jedan hrvatski državljanin povređen je u stravičnoj eksploziji skladišta amonijum nitrata u Bejrutu, no nema smrtno stradalih hrvatskih državljana, objavilo je juče Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP).

"U trenutku eksplozije u Bejrutu se nalazilo 11 hrvatskih mornara od kojih je jedan lakše povređen. Za sada nema službenih podataka da je neko od hrvatskih državljana smrtno stradao", odgovorio je MVE.

Radi se o mornaru Branku Peroševiću, koji je operisan i dobro je, kao i ostalih 10 mornara sa broda City of Rome.

Kuvar iz Slavonije kojem su opesane ruka i noga obratio se porukom zahvalnosti lekarima, bolničkom osoblju i počasnom konzulu u Bejrutu, prenosi HRT.

"Sve je korektno i osećam se bolje. Moja je operacija trajala četiri sata i protekla je dobro. Sada se osećam bolje", govori Perošević.

Hrvatski mornari vraćaju se 21. avgusta.

Transportni brod gde su radili hrvatski mornari specijalizovan je za prevoz vozila i u bejrutsku luku uplovio je šest sati pre eksplozije. Brod koji je uskoro trebao da bude prodat pretrpeo je znatna oštećenja i u toku je procena štete.

Zbog uvođenja dvodnevnog vanrednog stanja u Bejrutu povratak hrvatskih mornara planiran za 11. avgust prolongiran je za 21. avgust.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track