SRBI IZ HRVATSKE I DALJE LJUTI POSLE PROSLAVE "OLUJE": Pupovac zaveo demokraturu, briga ga za običan narod!
Foto: Youtube/Printscreen, Beta/Damir Seničar

ogromno nezadovoljstvo

SRBI IZ HRVATSKE I DALJE LJUTI POSLE PROSLAVE "OLUJE": Pupovac zaveo demokraturu, briga ga za običan narod!

Hrvatska -

Savez srpskih udruženja iz Hrvatske traži odgovornost dvojice čelnika Milorada Pupovca i Borisa Miloševića

Srbi iz Hrvatske ne mire se sa potezima koje vode čelnici SDSS Milorad Pupovac i Boris Milošević. Odlazak Borisa Miloševića na proslavu "Oluje" u Knin izazvao je ogromno nezadovoljstvo srpskog naroda u Dalmaciji, Lici, Baniji, Kordunu, istočnoj i zapadnoj Slavoniji i Baranji.

Tim povodom oglasio se Savez srpskih udruženja iz Hrvatske sa sedištem u Vukovaru. Oni su najavili da će zbog poteza koje su povukli Milorad Pupovac i Boris Milošević u ponedeljak 17. avgusta u Trpinji u Domu kulture organizovati tribinu sa temom "Položaj Srba u Hrvatskoj, danas i sutra".

foto: Privatna Arhiva

Saveza srpskih udruženja Hrvatske prozvalo je institucije srpske zajednice jer uoči proslove "Oluje" u Kninu nisu održane tribine na kojima bi se čulo mišljenje običnih ljudi, ocenivši da je u srpskoj zajednici na delu "demokratura" koju je zaveo Milorad Pupovac.

foto: Profimedia, Beta Daniel Kasap

Iz Saveza poručuju da je odlazaka Borisa Miloševića na proslavu "Oluje" izazvao lavinu nezadovoljstva unutar srpske zajednice u Hrvatskoj. Oni kažu da su posle toga čuli jasne poruke iz Srbije, od Srba iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, ali ne i od Srba iz Hrvatske. Podvukli su u Savezu da Srbima u Hrvatskoj neće biti bolje zato što je potpredsednik Vlade i zastupnik SDSS u Saboru Hrvatske Boris Milošević otišao na proslavu "Oluje".

Kurir.rs

Foto Youtube/Printscreen, Beta/Damir Seničar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track