ISTARSKI UGOSTITELJI BILI ZADOVOLJNI SEZONOM Došli su nam bogatiji gosti nego lane, ali je onda usledila bežanija! VIDEO
Ilustracija, Foto: Profimedia

tuga

ISTARSKI UGOSTITELJI BILI ZADOVOLJNI SEZONOM Došli su nam bogatiji gosti nego lane, ali je onda usledila bežanija! VIDEO

Hrvatska -

Istarski ugostitelji tvrde da sezona ide znatno bolje nego što su očekivali. To se, naravno, odnosi na deo sezone pre odluka italijanskih i austrijskih vlasti o uvođenju mera za one koji se vraćaju iz Hrvatske.

Vlasnik poznatog dobrog restorana za ručavanje rekao je portalu Kult Plave kamenice da je u julu ove godine zabeležio čak 40 procenata veći promet nego u julu prošle godine. Prodaja vina u ovom restoranu posebno se povećala, pa su uspeli prodati nekoliko flaša skupljih od 1,5 hiljada evra.

U drugom restoranu u zapadnoj Istri iznenađeni su i prometom - tvrde da imaju previše posla i da se zapravo nisu dovoljno dobro pripremili za sezonu, jer nisu očekivali toliko gostiju i tako dobrih gostiju.

"Ove godine struktura turista koji dolaze u Istru se dosta promenila. Imamo goste koji su prvi put u Hrvatskoj i koji su leto proveli u normalnim sezonama u luksuznim destinacijama u Francuskoj, Španiji ili Aziji. I ne pitaju koliko to košta. To su uglavnom Austrijanci i turisti iz sjeverne Italije ", rekao je istarski ugostitelj.

Manji restorani takođe rade dobro. Sinoć, na primer, kafana u zaleđu Rovinja imala je više od šezdeset rezervacija za večeru.

Gosti vrlo velike kupovne moći, koji nas prije nisu zanimali, očito dolaze u Hrvatsku. Ove godine u Hrvatsku su došli zato što im je ona dostupna i zbog toga što je epidemiološka situacija bila dobra.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track