SRBOMRZAC U STEČAJU: Firma bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma mora da prodaje elitne nekretnine

ispravno

SRBOMRZAC U STEČAJU: Firma bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma mora da prodaje elitne nekretnine

Hrvatska -

Trgovački sud u Splitu dobio je procjene vrednosti tri prestižne nekretnine Keruma d.o.o., u stečaju - nekadašnjeg bioskopa Zagreb i legendarnog restorana Šumski dvor, kao i poslovne zgrade u Zadru, ukupne vrednosti 36,65 miliona kuna (4,9 miliona evra).

Imovina najveće vriednosti je nekadašnji restoran Šumski dvor, u elitnom zagrebačkom kvartu pored Cmroka, koji se sada procjenjuje na čak 2 miliona evra, a koji je splitski poduzetnik Željko Kerum preuzeo 2009. godine u "valu kupovine" nekretnina u Zagrebu.

Tako je dovršio širenje svog poslovnog carstva u Zagrebu, kupivši devet barova u centru, uključujući kafić Buldog, vilu u Tuškancu i nekadašnji bioskop Central, koji su sada vredni 1,2 miliona evra

Prema tadašnjim medijima, on je poslovne prostore u barovima kupio za 8.000 evra po kvadratnom metru, a za imovinu najviše vrednosti - restoran Šumski dvor, pretpostavlja se da je izdvojio čak pet miliona evra.

U 2012. godini Kerum je također najavio obnovu ovog sada raspadnutog i zapuštenog restorana s namjerom da "to bude najekskluzivniji restoran u gradu, kakav je zaslužio Zagreb2, ali u 2016. imovina je završila pod zaplenom.

Uz zagrebačke nekretnine, stečajni povjerioci Kerumove kompanije zatražili su i na sudu dostavili i procjenu vrijednosti poslovne zgrade na Trgu kardinala Alojzija Stepinca u Zadru, prema kojoj nekretnina vredi 1,5 miliona evra.

Kerum d.o.o u stečaju registrovano je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutrašnju i spoljnu trgovinu sa osnovnim kapitalom od samo 7.000 evra, a Željko Kerum spominje se kao jedini osnivač. Stečaj nad tom kompanijom otvoren je u novembru 2018. godine.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja