Najnovije vesti

BAKA ANKA (88) PRVI PUT LETELA AVIONOM: Do njega stigla u invalidskim kolicima, ali to je nije sprečilo da ostvari želju
Foto: Facebook/24sata.hr

praunuk se više uplašio od nje

BAKA ANKA (88) PRVI PUT LETELA AVIONOM: Do njega stigla u invalidskim kolicima, ali to je nije sprečilo da ostvari želju

Hrvatska

"Moja baka Anka zvana Jana, iako je imala težak život, nikad nije klonula duhom. Prvo dete joj je umrlo kao beba, a nakon toga suprug. Mlada je ostala udovica s drugom ćerkom koja je umrla od raka. Sad je nedavno bila na operaciji, ali ni to je nije sprečilo da ostvari životni san - let avionom", rekla je njena unuka Antonija Dobravc (34) iz Zagreba.

Antonija i njen sin Gabrijel (8) znali su dugo za bakinu veliku želju pa su ove godine odlučili i da je ostvare. Plan im je bio bio da dođu u Skradin i tamo se nađu s pilotom Matom Bumbarom.

On je porodicu u privatnom aranžmanu manjim avionom prevezao rutom Zadar-Razvođe-Dujići.

Let je trajao oko sat vremena. Hteli su da preletete preko Ankinog rodnog zaseoka Dujića, u okolini Drniša. Baka je htela, barem iz vazduha, da mahne i pozdravi zeta Željka koji živi u selu.

"Ne mogu da verujem da je to moja prabaka uradila! Ja više ne bih leteo, ali ona ne odustaje, prava je inspiracija", rekao je Gabrijel i tvrdi kako joj nije dosta jer želi isto da uradi i sledeće godine u helikopteru.

Do aviona je stigla u invalidskim kolicima, ali se bez problema smestila u njega.

“Sledite svoje snove i ništa ne ostavljajte za sutra!”, poručila je baka Anka.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...