BAKA ANKA (88) PRVI PUT LETELA AVIONOM: Do njega stigla u invalidskim kolicima, ali to je nije sprečilo da ostvari želju
Foto: Facebook/24sata.hr

praunuk se više uplašio od nje

BAKA ANKA (88) PRVI PUT LETELA AVIONOM: Do njega stigla u invalidskim kolicima, ali to je nije sprečilo da ostvari želju

Hrvatska -

"Moja baka Anka zvana Jana, iako je imala težak život, nikad nije klonula duhom. Prvo dete joj je umrlo kao beba, a nakon toga suprug. Mlada je ostala udovica s drugom ćerkom koja je umrla od raka. Sad je nedavno bila na operaciji, ali ni to je nije sprečilo da ostvari životni san - let avionom", rekla je njena unuka Antonija Dobravc (34) iz Zagreba.

Antonija i njen sin Gabrijel (8) znali su dugo za bakinu veliku želju pa su ove godine odlučili i da je ostvare. Plan im je bio bio da dođu u Skradin i tamo se nađu s pilotom Matom Bumbarom.

On je porodicu u privatnom aranžmanu manjim avionom prevezao rutom Zadar-Razvođe-Dujići.

Let je trajao oko sat vremena. Hteli su da preletete preko Ankinog rodnog zaseoka Dujića, u okolini Drniša. Baka je htela, barem iz vazduha, da mahne i pozdravi zeta Željka koji živi u selu.

"Ne mogu da verujem da je to moja prabaka uradila! Ja više ne bih leteo, ali ona ne odustaje, prava je inspiracija", rekao je Gabrijel i tvrdi kako joj nije dosta jer želi isto da uradi i sledeće godine u helikopteru.

Do aviona je stigla u invalidskim kolicima, ali se bez problema smestila u njega.

“Sledite svoje snove i ništa ne ostavljajte za sutra!”, poručila je baka Anka.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track