KAKVA KORONA KADA JE FESTIVAL: Snimak provoda na popularnoj hrvatskoj plaži sve začudio! (VIDEO)
Foto: Printksin

ludilo

KAKVA KORONA KADA JE FESTIVAL: Snimak provoda na popularnoj hrvatskoj plaži sve začudio! (VIDEO)

Hrvatska -

Nacionalni štab civilne zaštite Hrvatske zabranio je klubovima da rade posle ponoći zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa na Jadranu.

Međutim, klubovi i kafići otvoreni su do ponoći, a mladi se zabavljaju na Zrću kao da nema koronavirusa.

Kako saznajemo, ovo je festival Buđenje koji traje od 20. do 23. avgusta.

Na veb stranici festivala, gde je objavljen ceo program, možete saznati kako će se festival održavati svakog dana do ponoći, u skladu sa novim uputstvima Štaba.

Na veb stranici festivala objavili su i upute svima koji dolaze kako se ponašati zbog coronavirusa.

"Novalja nas dočekuje raširenih ruku, ali svi smo gosti i prema tome moramo postupati. Imajmo na umu pravila", pišu oni.

Zatim razgovaraju o novom normalnom i dodaju da bi on trebao biti odgovoran na festivalu, te upozoravaju da se neodgovorno ponašanje neće tolerisati.

Zatim naglašavaju da je nošenje maske u Hrvatskoj obavezno u svim zatvorenim prostorima, osim restorana i barova.

Evo uputstava koja su dali gostima:

"Po dolasku na festival, držite na udaljenosti od 1,5 metra na ulazu i izlazu iz kluba. Ostanite u svojoj grupi. Redovno perite ruke. Nosite masku pre i posle ulaska. Nosite je i pre i u blizini toaleta. Nosite je i pre i u blizini šipke ", pišu oni i dodaju da su poslednja tri uputstva preporuke.

Dodaje se da će osoblje na ulazu uzimati lične podatke, da će sve vreme nositi maske i rukavice i da će meriti temperaturu na ulazu za sve, ali i da će se postarati da svi poštuju pravila.

Spomenuli su i da u skladu sa uputstvima Štaba nema plesnog podijuma, ali postoje visoki stolovi, ali i da je prostor ograničen, tako da je za jednu osobu obezbeđen po jedan kvadratni metar.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track