HAOS U OBRANKOVCU: Vozio pijan i bez vozačke dozvole, pa pokušao da pobegne policiji! Evo kolika mu kazna sada preti
Foto: Profimedia

policijska potera

HAOS U OBRANKOVCU: Vozio pijan i bez vozačke dozvole, pa pokušao da pobegne policiji! Evo kolika mu kazna sada preti

Hrvatska -

Pre dva dana, oko 00.15 časova u Obrankovcu, policijski službenici Policijske stanice Ludbreg, uočili su vozilo koje se kretalo iz smera Svetog Đurđa, kako krivuda po putu.

Pokušali su da zaustave vozilo uz upotrebu svetlosnih i zvučnih signala, no vozač se oglušio i nastavio vožnju po državnom putu i po nerazvrstanim putevima kroz Poljanec i Madaraševec sve do Hrženice.

Dolaskom u Hrženicu, skrenuo je, a potom sišao i na livadu, gde je prednjim delom vozila udario u zemljani nasip. Vozač je nakon toga izašao iz vozila i pokušao da pobegne, zbog čega su policijski službenici nad njim upotrebili sredstva prisile.

Naknadno je utvrđeno da se radi o 34-godišnjaku, koji je vozilom upravljao pod uticajem alkohola od 2.19 g/kg i to pre sticanja prava na upravljanje, dok je vozilu isteklo važenje saobraćajne dozvole i obavezno osiguranje. Doveden je u Policijsku stanicu Ludbreg gde ga je pregledala ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Kazna 69.000 kuna (oko 9.150 evra) i 60 dana zatvora

Pregledom je utvrđeno da nije zadobio nikakve povrede prilikom upotrebe sredstava prisile, dok je prilikom udara vozila u zemljani nasip zadobio povredu nosa zbog udara glavom u upravljač.

Po završetku postupanja smešten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka delovanja alkohola.

Protiv njega će se podneti optužni predlog prekršajnom odeljenju nadležnog opštinskog suda. Za počinjene prekršaje preti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 69.000 kuna (oko 9.150 evra) i kazna zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 9 meseci, a po pravosnažnosti odluke o prekršajima i izricanje 15 negativnih prekršajnih bodova.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track