NEVREME U HRVATSKOJ: Na Jadranu duva jak vetar, oluja u Splitu nosila sve pred sobom, u višim predelima moguć i sneg (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/ garethtrooper

dramatično

NEVREME U HRVATSKOJ: Na Jadranu duva jak vetar, oluja u Splitu nosila sve pred sobom, u višim predelima moguć i sneg (VIDEO)

Hrvatska -

Jak olujni vetar i dalje duva na hrvatskom delu Jadrana, a u višim predelima je moguć i sneg, prognoza je hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na Jadranu će nevolje stvarati jak i olujan vetar koji će menjati smer - od juga preko jugozapadnog da severozapadnog, uz obalu severnog Jadrana i bure.

More će pritom biti valovito i, prema objavljenim fotografijama na Fejsbuku, poplavilo je rive u Rovinju i Poruče, preneo je Istramet.

Zbog vetra su u prekidu brojne katamaranske linije. Olujno more nosilo je kante za otpad i parkirana motorna vozila.

Tokom večeri se očekuje smirivanje vremenske situacije.

Prema informacijama lokalnog portala Dalmacija Danas, u Splitu su sinoć u 23 sata zabeleženi udari jakog vera od 101 km/h, a prosek vetra na Marjanu dosegao je brinu od čak 19 m/s.

"U Splitu je osećaj kao da je stigao tropski ciklon: potop uz olujni jugo", napisali su iz Crometea na svojoj fejsbuk stranici.

Na Komiži je zabeležena bujica. Jugo je sinoć na Svetom Juri na Biokovu imao orkanske udare do 129 km/h.

Na Palagruži i Lastovu udari vetra su bili do 118, odnosno 108 km/h. Vozači se pozivaju na oprez zbog mokrih kolovoza i jakog vetra.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube/garethtrooper

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track